Minik mucitler hünerlerini sergiledi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Bilim Şenliği, Barış Manço Kültür...

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Bilim Şenliği, Barış Manço Kültür Merkezi'nde başladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaptığı açıklamada, önemli buluşların 20 yaşın altındaki özgür zekalar tarafından yapıldığını belirterek, “Göreve ilk geldiğimde başlattığımız Bilim Şenliği'nin bu yıl 3.'sünü gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Bu yılki şenliğe 800 projenin müracaat ettiğini anlatan Gülsar, “Her geçen yıl katılım daha da artıyor. Çocuklarımızda bu yönde ileri doğru bir ivme var. Bu da bizleri mutlu ediyor.” şeklinde konuştu. Şenlik sonunda bir değerlendirme yapılacağını anlatan Gülsar, dereceye giren projelerin ödüllendirileceğini söyledi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Bilim Şenliği, ilköğretim okulları arasında Fen ve Teknoloji, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Teknoloji Tasarım olmak üzere 4 alanda gerçekleştiriliyor. İlk müracaatta, 800 projenin başvuru yaptığı şenlikte, 91 proje sergilenmeye değer bulundu. Ödüller arasında 15 diz üstü bilgisayar, 15 adet fotoğraf makinesi ve 15 adet saat bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz