Minik Öğrenciden Örnek Davranış

Çorum’un Sungurlu ilçesi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinden Haydar Yiğit Tunçkılıç "Mavi Kapak Kampanyası"...

Çorum’un Sungurlu ilçesi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinden Haydar Yiğit Tunçkılıç "Mavi Kapak Kampanyası" çerçevesinde yaz tatili boyunca topladığı bir koli kapağı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun Müdürü Sebahattin Koçak'a teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

Yaşıtları yaz tatilinde oyun oynarken Haydar Yiğit Tunçkılıç, yaz tatili boyunca engelli vatandaşlara destek olabilmek için oyun oynamak yerine mavi kapak topladı. "Yaz tatilinde engelli insanlar için kapak topladım. Onlara ancak bu şekilde yardım edebilirim. Bunun içinde toplayabildiğim kadar kapak topladım." sözleriyle büyük bir sorumluluk örneği gösteren öğrenci hem yaşıtlarına hem de büyüklere çok büyük bir örnek oldu.

Reklam
Reklam

Mavi Kapak Kampanyası'na destek vererek engellilerin engellerinden uzaklaşması için çaba sarf eden Haydar Yiğit Tunçkılıç, "Her gün kapak toplayarak elimden geldiğince yardım etmek istedim. Kimse kapakları atmasın ve herkes engelli insanlara yardım etsin." dedi.

Haydar Yiğit Tunçkılıç'ın babası Sıddık Tunçkılıç'ta oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Haydar yaz tatilinde arkadaşlarıyla oynamak yerine kapak toplayarak engelli vatandaşlarımıza destek olmak istedi. Bunun için bizden izin istediğinde bizde seve seve kabul ettik. Çocuğumuzun sergilemiş olduğu davranış bizi fazlasıyla mutlu etti" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz