Minik Öğrenciler Bulutlara Hücum Etti

'Gezici Bilim Müzesi'’ adıyla Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birini gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji, Bursalı...

'Gezici Bilim Müzesi'’ adıyla Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birini gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji, Bursalı çocukları bilimle buluşturdu. Kimya deneyi esnasında çocukların bulutlara dokunmak istemesi renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye genelindeki okullarında açtığı bilim müzeleriyle bilimin başlangıç noktası olan Bahçeşehir Koleji, bu kez bilimi Türkiye’deki tüm çocuklara ulaştırmak için "gezici bilim müzesi" projesini hayata geçirdi. Bursa'daki Anatolium AVM bahçesine kurulan gezici bilim müzesinde, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 25 ayrı istasyonda deney çalışmaları yapıldı.

Reklam
Reklam

Hedeflerinin öğrencileri bu proje sayesinde bilimle buluşturmak olduğunu söyleyen kimya öğretmeni Neslihan Çınar, öğrencilere teknolojiyi en iyi şekilde anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Çınar, "Öğrencilerden çok güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz. Binlerce öğrenciye ulaşma hedefindeyiz. Öğrencilerimizi fen, sosyal bilim ve diğer dallarda tam donanımlı yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerin en çok dikkatini plazma küre çekiyor. Kürelerin içindeki soy gazlara elektrik uyguladığımızda maddenin plazma halini gözlemliyoruz. Dokunulduğunda, enerjiyi kendimize doğru çektiğimiz için bir paratoner görevi görüyor, şimşekleri üzerimize çekmiş gibi oluyoruz" dedi.

Müzeyi gezen minik öğrencilerin kimya deneyinde bulutları yakalamaya çalışması renkli görüntüler ortaya çıktı. Yapılan deneyleri hayretler içerisinde izleyen minik öğrenciler, okulda öğrendiklerinin uygulamalı halini müzede gördüklerini ve en çok havada uçan topula plazma küreyi beğendiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: