Minik Öğrencilere Uygulamalı Turşu Dersi

Aksaray’da yemek kültürünü çocuklara aşılamak isteyen özel bir okulda ana sınıfı öğrencilerine uygulamalı turşu yapımı...

Aksaray’da yemek kültürünü çocuklara aşılamak isteyen özel bir okulda ana sınıfı öğrencilerine uygulamalı turşu yapımı dersi verildi.

Ellerinde kavanozlara turşular kuran minik öğrenciler renkli görüntülere sahne oldu. Bir taraftan öğretmenlerini dinleyen minik öğrenciler, diğer taraftan öğretmenlerinin verdiği talimatlar doğrultusunda minik kavanozlara turşularını kurmayı başardı. Kültürel etkinlikler kapsamında turşu kurulmasını öğrencilere aşılamak istediklerini belirten Okul Müdürü Yasin Kayan, “Anaokulu öğrencilerimiz bu yaştan itibaren hayata hazırlık derslerinde Anadolu kültürümüzün, insanımızın sofralarının vazgeçilmezi olan turşu kurmayı öğreniyorlar. Çocuklar bu tür faaliyetlerle birebir yaptıkları etkinlikleri ömür boyunca unutmuyorlar. Sofralarında sürekli yedikleri malzemelerin ne şekilde yapıldığını, hazırlandığını bizzat kendileri uygulayıp hayatı bu şekilde yaşamış oluyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenciler ise uygulamalı turşu dersinden oldukça memnun. Turşu yapmayı öğrendiklerini belirten öğrenciler, “Bugün burada çok güzel turşu yapmayı öğrendik. Annemize sürpriz yapacağız. Turşumuzun içine sevgimizi kattık, annemize götüreceğiz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz