Minik öğrencilerin harçlıkları depremzede çocuklara bağışlandı

Erzincan'da yaşları 3 ile 6 arasında değişen çocuklar, kreşte yaptıkları kumbaraları; anne ve babalarından aldıkları...

Erzincan'da yaşları 3 ile 6 arasında değişen çocuklar, kreşte yaptıkları kumbaraları; anne ve babalarından aldıkları harçlıklarla iki ay içerisinde doldurdu. Minik öğrenciler, daha sonra paralarını kumbaraları ile birlikte deprem bölgesi Van’daki öğrencilerin faydalanması için Türk Kızılay’ı Erzincan Şubesi'ne teslim etti.

Erzincan İnci Tanesi Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evi'ne giden ve yaşları 3 ile 6 arasında değişen minik öğrenciler, Van’daki depremzede çocukları unutmadı. Okulda verilen sanat etkinliği dersinde karton kutular ile kendilerine kumbara yapan minikler, daha sonra kumbaraları evlerine götürdü. Yaklaşık 2 ay süresince anne ve babalarından aldıkları harçlıkları bu kumbaralarda biriktiren minikler, paralarını, Van'daki öğrencilere ulaştırılmak üzere Kızılay Erzincan Şubesi'ne teslim etti.

Reklam
Reklam

Kızılay Şube Müdürü Bekir Karakaya’ya kumbaraları teslim eden İnci Tanesi Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evine Kurucu Müdürü Tevfik Karakaş, minik öğrencilerin güzel bir çalışmaya imza attığını vurgulayarak, “Yaşları 3 ila 6 arasında değişen minik öğrenciler çok anlamlı bir hayır işine vesile oldular. Kumbaraların da biriktirdikleri paraları, Van’da ki depremzede öğrencilere ulaştırmak üzere Kızılay’a bağışladı. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Türk Kızılayı Erzincan Şube Müdürü Bekir Karakaya, gerek vatandaşlar, gerekse öğrencilerin kuruma yapılan bağışları istenilen yere gönderdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz