Minik Satranççılar Kemer'de BULUŞACAK

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nın 27 Ocak-1 Şubat tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan Limra Otel'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nın 27 Ocak-1 Şubat tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan Limra Otel'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni yönetimin ilk önemli faaliyeti olacak şampiyonada 7-12 yaş aralığında yer alan minik sporcular bir araya gelerek mücadele edecekler. Şampiyonaya gelebilmek için sporcular öncelikle illerinde organize edilen il birinciliklerinde oynadılar.

Türkiye Küçükler Şampiyonası, sporcuların sabrederek mücadele etmeyi, arkadaşlığı, satrancı mevcut kurallarına saygı göstererek sportmence oynayabilmeyi, kazanma ve kaybetme duygularını öğrenecekleri en önemli ve en seçkin turnuvalardan birisidir.

Reklam
Reklam

Satrancın altyapısının oluştuğu Türkiye Küçükler Şampiyonası sonunda ulusal takım havuzuna girmeyi başaran minik yetenekler, yıl içinde gerçekleşen ulusal takım kamplarında çok değerli tecrübeler kazanacak. Önemli derecelere imza atan sporcular ise dünya ve Avrupa Yaş Grupları Şampiyonalarına federasyon imkanı ile gönderilecekler.

Şampiyonaya bugüne kadar Türkiye'nin her ilinden toplam 989 sporcu kayıt yaptırdı. Bu sayının yarışma gününe kadar binin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Veliler, antrenörler, hakemler ve görevlilerle birlikte yaklaşık 2 bin 500 misafir satranç için bir araya gelecek.

Geçen sene de Kemer'de organize edilen ve bin 3 sporcunun katıldığı şampiyonada 121 sporcu, 2011 milli takım havuzuna girmeye hak kazanmıştı. Şampiyonada 100'e yakın maç internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

Muhabir: Yunus İçen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: