Minik Senatörlerden Anlamlı Ziyaret

Dünyada çocuklardan oluşan tek senato olan Konak Belediyesi Çocuk Senatosu, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk...

Dünyada çocuklardan oluşan tek senato olan Konak Belediyesi Çocuk Senatosu, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ni ziyaret etti. Konak Çocuk Senatosu Başkanı Nail Yılmaz ve çocuk senatörler, Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Yeşiltepe ve Çocuk Büro Amiri Selin Mert'le sohbet etti. Toplum destekli polis hizmetlerini de öğrenen senatörler, Çocuk Büro Amirliği'nin tüm birimlerini gezerek bilgi edindi.

KADIN POLİS GÜVEN VERİYOR

Konak Çocuk Senatosu üyeleri, Çocuk Büro Amirinin kadın polis olmasının çocuklar üzerinde olumlu etki oluşturduğu konusunda hemfikir oldu. Senatörler, 'Selin Abla' diye hitap ettikleri Çocuk Büro Amiri Selin Mert için "Selin Ablayı gören çocukların burada kendilerini iyi hissedeceklerini düşünüyoruz. Onunla konuşmak, bir anne ve abla gibi yaklaşması çocuklara güven veriyor" dedi.

Reklam
Reklam

SÜS HAVUZUNDAN YÜZME HAVUZUNA

Minik senatörler Çocuk Büro Amirliğindeki sohbetin ardından Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Yeşiltepe'ye senatoda aldıkları kararı açıkladı. Senatörler, serinlemek, yüzmek ve oynamak için kentin meydanlarındaki süs havuzlarını kullanan çocukların Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzme kursuna yönlendirilmesi konusundaki fikirlerini dile getirdi. Yeşiltepe, "Süs havuzlarına giren çocuklar sadece sağlıklarını değil yaşamlarını da tehlikeye atıyor. Konak Çocuk Senatosu'nun bu konudaki duyarlılığını kutluyor ve büyüklerine de örnek olacağını düşünüyorum" dedi.

KONAK ÇOCUK SENATOSU GURUR KAYNAĞI

Dünyayı saf, temiz gözlerle gören çocuklardan, büyüklerin her zaman öğreneceği yeni şeyler olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan minik senatörleri kutladı ve "Konak Belediyesi olarak topluma yön veren sosyal projelerle ilerleyen bir anlayışımız var. Dünyanın ilk Çocuk Senatosunu gerçekleştirmek bu anlamda atılmış en güzel adımlardan biri. Çocuklarımız, kocaman yürekleri, tertemiz dünyaları ve aydınlık düşünceleriyle bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşatıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: