Minik Sporcular Orman Yangınları İle İlgili Bilgiler Aldı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar belde Belediye Spor Yaz Okulu'nun 70 sporcu, Antrenör Mehmet Toman öncülüğünde...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar belde Belediye Spor Yaz Okulu'nun 70 sporcu, Antrenör Mehmet Toman öncülüğünde Tükbeleni'nde Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait helikopter pistini gezerek orman yangınları ile ilgili olarak bilgi aldı.

Sarılar Belediyespor Futbol Antrenörü Mehmet Toman eşliğinde Tükbeleni'nde konuşlanan Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait helikopter pistini gezen yaşları 8-12 arasında değişen 70 minik sporcu, helikopter pilotu Okan Kırlıkovalı'dan orman yangınları ile mücadele konusunda bilgi aldı.

Reklam
Reklam

İşleyiş, sevk ve idare olarak çok başarılı bir teşkilata sahip olduklarını belirten Pilot Okan Kırlıkovalı, "Yangınla savaş terörle mücadele kadar kutsal bir konudur. Bu topraklara sahip çıkmak adına en küçüğümüzüden en büyüğümüze kadar hepimizin sorumlulukları vardır" dedi. Yangın İhbar Hattı olan 177 ile ilgili bilgi veren Kırlıkovalı, "Bu numarayı cep telefonlarımıza, not defterlerimize kaydedip, herkesi uyarmalıyız. Kırlıkovalı, yangın sezonu boyunca en önemsiz gibi görünen kıvılcım, anız ateşi, mangal koru, bahçe temizleme ateşlerinin hatta yolda araçla seyrederken atılan bir sigara izmaritin bile geri dönülmez felaketlerle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: