Minik Üyeler Şehitleri Unutmadı

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü Üyeleri, Çubuk Terör Mağdurları Derneği ile şehit mezarları ve şehitler anıtını ziyaret etti.

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü Üyeleri, Çubuk Terör Mağdurları Derneği ile şehit mezarları ve şehitler anıtını ziyaret etti.

Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü Üyesi yaklaşık 35 çocuk, Atatürk Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek binasını ziyaret etti.

Yapılan ziyarette üyelere, Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verilirken, minik ziyaretçilerden gelen sorular da cevaplandırıldı. İlçenin Şehit ve gazilerin resimleri, üyelere gösterilirken, özgeçmişleri hakkında da kısa bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Şehit ve gazilerin anısına hazırlanan slayt gösterisinin de izletildiği ziyarette Avan, şehit ve gazilerin kutsal bir amaç uğruna canlarını verdikleri, bundan sonra özellikle gençlerin üzerlerine düşenin ise ülkeyi her anlamda ileri götürerek vatana sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Daha sonra ziyaretin anısına Avan tarafından, Çubuk Aile Yaşam Merkezi adına eğitmen Özlem Çelik'e Türk Bayrağı ve 59 şehit ve 23 gazinin resimlerinin bulunduğu çerçeveli pano hediye edildi.

Merkez Cami din görevlisi Tuncay Özbey tarafından da Kuran-ı Kerim okunarak hep birlikte dua edildi.

Ziyaretin ardından üyeler, eğitmenleri Özlem Çelik ve Dernek Başkanı Zeki Avan ile Çubuk Paşa Mezarlığındaki şehitler mezarlığı ve Şehitlik anıtını ziyaret ettiler.

Burada okunan Kuran-ı Kerim'e şehit yakınları da eşlik ederek dualar edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: