Minik Veterinerler Iş Başında

Osmangazi Belediyesi çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için okullarda konferanslar veriyor. Minikler barınaktan okula getirilen köpekleri muayene edip veterinerlik tecrübesi de yaşıyor.

Osmangazi Belediyesi çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için okullarda konferanslar veriyor. Minikler barınaktan okula getirilen köpekleri muayene edip veterinerlik tecrübesi de yaşıyor. Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Aysu İlman Altıkardeşler, Doğa Koleji'nde verdiği konferansta, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi hakkında bilgiler verdi. Slayt eşliğinde, barınaktaki çalışmalar ve tedavileri devam eden hayvanların bakımları ile ilgili çocuklara bilgiler aktaran İlman, koruma altındaki hayvanların aşı ve tedavileri yapılarak son derece sağlıklı steril ortamlarda bakıldığını, çeşitli yaralanma ve kaza geçiren hayvanların da barınakta her türlü bakım ve ameliyatlarının yapıldığını açıkladı. Sunumun sonunda sahneye getirilen yavru köpekler üzerinde tedavi yöntemleri veteriner hekimler eşliğinde çocuklara uygulamalı olarak anlatıldı. Köpekler öğrenciler tarafından muayene edilerek, aşıları yapıldı. Ardından barınakta bulunan hayvanların nasıl sahiplenilebileceği, barınakta görevli personel tarafından tiyatro oyunu ile çocuklara anlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: