Minik Yüreklerden Peygamber Sevgisi Yükseldi

Nevşehir 2000 Evler Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Minik Yüreklerde Peygamber Coşkusu”...

Nevşehir 2000 Evler Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Minik Yüreklerde Peygamber Coşkusu” isimli program Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programa yoğun ilgi dolayısıyla çoğu vatandaş ayakta seyretmek zorunda kaldı.
Okul Müdürü İbrahim Başaran yaptığı konuşmada, İmam Hatip Okulları’nın tarihsel gelişimini anlatırken, bu sürece katkı sağlayanlara teşekkür etti.
1945 yılında 10 aylık kurslar şeklinde başlayan sürecin 1951’de Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri ve Celal Örten Hoca’nın gayretleri ile birlikte İmam Hatip Okulları’na dönüştüğünü söyledi.
1997 yılında kapanan İmam Hatip ortaokullarının 2012 yılında yeniden açıldığını hatırlatan Başaran, bu konuda yardımı dokunan herkese teşekkür etti.
Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in hayatından kesitlerin de anlatıldığı programda minik öğrencilerin performansı katılanlar tarafından tam not aldı.
Program sonunda sahne alan okul korosu ise birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. Program Peygamber Efendimizden seçme 40 hadisin koro tarafından okunması ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: