Minik Yüreklerden Suriyeli Sığınmacılara Kışlık Kıyafet Yardımı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yeni Serhat Koleji öğrencileri, Osmaniye Konaklama Tesisleri'nde bulunan Suriyeli...

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yeni Serhat Koleji öğrencileri, Osmaniye Konaklama Tesisleri'nde bulunan Suriyeli sığınmacılara kıyafet yardımında bulundu.

Özel Yeni Serhat Koleji Müdürü İbrahim Gümüştüfek, okul genelinde başlatılan 'Kardeşlerimiz Üşümesin' kampanyasına katılan minik öğrencilerin, Suriyeli sığınmacılara en sevdikleri kıyafetleri hediye ettiklerini söyledi.

10 gün süren kampanyaya ana sınıfından 8. sınıfa kadar her yaştan öğrencinin katıldığını belirten Gümüştüfek, "Öğrencilerimizden kimisi en sevdiği kıyafetlerini verirken bazıları da harçlıklarını biriktirerek yeni kıyafetler alıp okuluna getirdi. 10 günlük bir kampanya süresince 400 kişiye yetecek kıyafet toplandı. Televizyonda gördükleri sığınmacı kardeşlerinin durumlarına üzülen minikler, onların soğukta üşümelerini istemediler. Şu soğuk kış günleri için onlara en güzel şeyin bir giyecek yardımı olacağı düşüncesiyle böyle bir kampanya yapmayı düşündük. Onlar da en güzel kıyafetlerini seçerek, bizlere getirdiler. Bizler de topladığımız bu kıyafetleri Osmaniye’deki çadır kentte bulunan Suriyeli sığınmacılara verilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim ettik. Destek veren öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Suriyeli kardeşlerinin ve ailelerinin üşümemesi için onlara en güzel giysileri alarak gönderdiklerini ve küçük de olsa yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen öğrenciler ise "Tüm arkadaşlarımız çok sevdikleri belki de hiç giymedikleri kıyafetleri onlar üşümesin diye getirecek ki onlara destek olalım, onların acılarını bir nebze olsun dindirelim. Suriyeli arkadaşlarımızı görünce çok üzüldük. Harçlıklarımızı biriktirerek, yeni giysiler alıp verdik.” ifadelerini kullandı.

Kampanyada toplanan kıyafetler Kızılay yetkilileri tarafından Osmaniye’nin Cevdetiye beldesindeki Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere götürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: