Minik Yusuf’a yardım eli uzandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, kalbinde 3 delik bulunan ve doğuştan 'fenilketonüri' hastası olan 1,5 yaşındaki Yusuf'un...

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, kalbinde 3 delik bulunan ve doğuştan 'fenilketonüri' hastası olan 1,5 yaşındaki Yusuf'un tedavisi için Kimse Yok mu Derneği ve Kızıltepe Kaymakamlığı harekete geçti. İstanbul’daki bir hastanede ameliyat olacak Yusuf'un ailesine kaymakamlık iki bin liralık yardımda bulundu. Kimse Yok Mu Derneği de Yusuf'un ailesine 2 bin liranın yanı sıra ameliyat sürecinde destek sağlayacak.

Kızıltepe'de kiralık bir evde oturan Oral ailesini, Kimse Yok Mu Derneği’nin temsilcisi Mehmet Salih Özgün eşi ile birlikte ziyaret etti. Ziyaret sırasında Oral ailesine yanlarında olduklarını ifade eden Özgün, "İnşallah Yusuf ameliyat olduktan sonra onu sağlıklı bir şekilde ziyaret ederiz." dedi.

Reklam
Reklam

Dernek olarak aileye maddi yardımın yanında İstanbul’da ameliyat sürecinde de yanlarında olacaklarını aktaran Özgün, "Kızıltepe kaymakamlığımızda olayı duyar duymaz sağ olsun kaymakam bey 2 bin lira nakdi yardımda bulunacak. Biz de Kimse Yok Mu olarak çocuğun tedavi sürecinde işte randevu alınmasında, takibinde üstümüze düşen neyse inşallah yerine getireceğiz. Aileye zaten biz de 2 bin TL nakdi yardımı yapacağız inşallah. Yusuf’u ameliyat olmuş haliyle sağlıklı haliyle de ziyaret ederiz. İstanbul’daki arkadaşlarımız olayı duyar duymaz hemen harekete geçtiler. Bu kardeşliğin bir örneğidir.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Erkaya Yırık ise kendilerine başvuruda bulunulması üzerine ailenin yol masrafları ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 2 bin TL yardımda bulunduklarını söyledi. Yırık, bundan sonra da Oral ailesinin yanında olacaklarını hatırlattı.
Minik Yusuf'un annesi Cihan Oral, Bebeğinin doğuştan ‘fenilketonüri’ hastası olduğu için özel mama ve gıdalar ile beslemek zorunda olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anne Oral, "Topuğundan alınan kanla çocuğumun ‘fenilketonüri’ hastası olduğunu söylediler. Ve doğuştan kalbinde 3 delik olduğu, bir damarının da tıkalı olduğu belirtildi. Tedavi edilmediği için de kalp kapakları artık küçülmeye başlıyor. 6 ay önce doktorlar İstanbul veya Ankara'ya sevk etti. Ameliyat olması gerektiğini söyledi. Hacettepe Üniversitesi'nde anjiyo yapıldı, ama hiçbir şey değişmedi. Maddi yetersizlik yüzünden gerekli tedaviyi yaptıramadık. Eşim çalışmıyor. Kirada oturuyorum. Maddi durumum yok. Daha önceki çocuğum özürlü doğdu ve öldü. Bunun yaşamasını istiyorum. Ona bir şey olsun istemiyorum.” dedi.

Çocuğunun ‘fenilketonüri’ hastası olması sebebiyle hayvansal ve buğday ürünleri tüketmediğini anlatan anne Oral, çocuğunu özel mamalarla beslediğini dile getirdi. Mamaların Amerika ve Almanya’da üretildiği ve çok pahallı olduğunu ifade eden Oral, "Ayda 400 ila 500 lira arasında mamaya para ödüyorum. Bunu karşılayacak durumuz da yok." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: