Minikler, Fidanları Toprakla Buluşturdu

Gonca dergisi tarafından temin edilen fidanlar Kırıkkale Özel Sakarya İlkokulu minikleri tarafından toprakla buluşturuldu.Okul bahçesine...

Gonca dergisi tarafından temin edilen fidanlar Kırıkkale Özel Sakarya İlkokulu minikleri tarafından toprakla buluşturuldu.

Okul bahçesine fidan dikme etkinliği ile ilgili açıklama yapan 4-A sınıf öğretmeni Fatih Tarım, çocukların toprakla temas etmesi, onu incelemesi, onun kokusunu duymasının bu etkinliğin en güzel tarafı olduğunu ifade etti. Fatih Tarım, “Çocuklarımızın günümüzde oyun alanlarının kısıtlanması, onların küçücük, plastik ve demirden oluşan parklara sıkışıp kalması, onların toprakla olan temasını kesmiş, ağaca olan sevgisini azaltmış, bir çiçeğin kıymetini bilemez hale getirmiştir. Toprağa önceleri elbisem kirlenir diye dokunmaya korkan çocuk, sonraları gördük ki onu eline aldı, suyla karıştırdı ve çamur yaptı. Onların bu eğlenceleri görülmeye değerdi.” dedi.

Reklam
Reklam

Anlatarak ya da göstererek verilen eğitimlerin genellikle yetersiz kaldığını belirten Tarım, “Özellikle çocukların yaparak yaşayarak öğrenmesi çok daha önemli. Hele ağaç dikmek gibi önemli bir konuda işi bizzat minik öğrencilerimizin yapması, onların kişilik gelişimini çok olumlu etkiliyor. Öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizi tabiatı koruma bilinciyle yetiştiriyorlar. Çevreyi koruma ve sahip çıkma medeni insanların yapacağı bir çalışma. Gonca dergisi de her yıl fidan dağıtarak yeşil bir Türkiye ve yeşili seven bir neslin yetişmesine büyük katkı yapıyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: