Minikler geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi

Ankara Mamak'ta anaokullu miniklere geri dönüşüm konusunda bilgi veriliyor. Mamak Belediyesi’nin geri kazanılabilir ambalaj atıklarının...

Ankara Mamak'ta anaokullu miniklere geri dönüşüm konusunda bilgi veriliyor.
Mamak Belediyesi’nin geri kazanılabilir ambalaj atıklarının kaynağından ayrı alınıp toplanması ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak amacıyla ÇEVKO ile yürüttüğü 'Mamak Geri Kazanım Projesi' Mamak Belediyesi’nin Avrupa Birliği ile ortaklaşa sürdürdüğü Gezici Eğitim Otobüsü’nde eğitim gören 120 anaokulu öğrencisine anlatıldı. Örnek atıklar ve slayt gösterileriyle çocuklara geri kazanım bilinci aşılanırken, çocuklar evlerindeki atıkları birbirinden ayrıştırma sözü verdi.
Mamak Belediyesi ve Çevko, Mamak Belediyesi’nin Avrupa Birliği ile ortaklaşa sürdürdüğü Gezici Eğitim Otobüsü’nde eğitim gören 120 anaokulu öğrencisini atıkların geri kazanımına dair bilgilendirdi. Mamak Belediyesi Çevre Mühendisi Betül Atılgan, atıkların kaynağından ayrı alınıp toplanması ve ekonomiye kazandırılmasını örnek atıklar ve slayt gösterileriyle miniklere anlattı. Atıkların çöp olmadığını başta aileleri ve daha sonra çevreye anlatmaları gerektiğini de öğrenen minikler hep bir ağızdan evlerinde atıkları ayrıştıracaklarının sözünü verdi.

Reklam
Reklam

GERİ DÖNÜŞÜMLÜ ATIKLAR ÇÖPTEN AYRI TOPLANIYOR
Mamak Belediyesi ambalaj atıkları yönetim planı kapsamında vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Geri dönüşümlü olan cam, metal, plastik, kâğıt, karton atıkları çöpten ayrı olarak sokak başlarına yerleştirilen özel konteynırlar ile haftanın belirli günlerinde toplanıyor. Mamak Belediyesi Geri Kazanım Projesini 8 mahallede sürdürüyor. Ayrıca mahallelerde bulunan ilköğretim ve liselerde de geri dönüşüme dair eğitim seminerleri de düzenlenerek, geri dönüşümün gerekliliği vurgulanıyor. Bugüne kadar altı bin beş yüz öğrenciye geri dönüşüm eğitimleri verilirken, öğretmenlere yönelik de eğitimler sürdürülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz