Minikler Için Okulun Ilk Zili Çaldı

Bütün yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da minikler için okulun ilk zili çaldı. İlk gün okula...

Bütün yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da minikler için okulun ilk zili çaldı. İlk gün okula gelen öğrencilere velileri eşlik etti. Öğrencilerden çok velilerde heyecan vardı. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, katılımın iyi olduğunu, yeni eğitim sistemine yönelik eleştirilerin ise insafsızca olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın, öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu 'Uyum Programı' kapsamında, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda, okula yeni başlayan öğrenciler için ders zili erken çaldı. Şanlıurfa’da da öğrenciler bu eğitime ayak uydurdu. Bazı miniklerin çekingenliği gözlenirken, bazılarının da heyecanlı oldukları görüldü. Velilerin heyecanı ise öğrencilerinkinden daha fazlaydı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, sabahın erken saatlerinden itibaren okulları gezdiğini, katılımın iyi olduğunu söyledi. Öğrencilerin en kısa zamanda okula uyum sağlayacağını belirten Pala, şimdiki çocukların 30-40 yıl öncesine gere değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Yeni sisteme yönelik eleştirileri de sert dille eleştiren Müdür pala, “Bir bardak suda fırtınalar kopartılabiliyor. Eleştiriler çok insafsızca. Çocukların zeka düzeyi oldukça yüksek, en kısa zamanda yeni sisteme ayak uydurabilecekler. Şanlıurfa’da bir sorunun olacağını sanmıyorum.” dedi.

Öğrencisi ile birlikte okul yolunu tutan veli Ahmet Yetim de ilk çocuğunun okula başladığını, bu nedenle sevinçli olduğunu ifade etti. Yetim, çocukları için ömür boyu eğitim temennisinde bulundu. Öğrenci annesi Sevim Yıldız ise oğlunun şimdilik okumak istemediğini, bu nedenle bir hafta boyunca kendisine eşlik edeceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz