Minikler Kendilerine Uygun Önlük Bulamadı

Yeni eğitim sistemiyle 1'nci sınıfa başlayacak minik öğrenciler, kendilerine göre önlük bulmakta zorlandı. Çocuklarına uygun...

Yeni eğitim sistemiyle 1'nci sınıfa başlayacak minik öğrenciler, kendilerine göre önlük bulmakta zorlandı. Çocuklarına uygun önlük bulamayan anneler ise çareyi önlük diktirmekte buluyor.

Bu yıl uygulanacak olan 4+4+4 eğitim sistemiyle 10 Eylül’de 1. sınıfa başlayacak olan 66 aylık öğrenciler, okul öncesi anneleriyle birlikte Mahmutpaşa’da alışverişe çıktı. Annelerinin yardımıyla önlükleri deneyen çocuklar, bedenlerine göre önlük bulmakta zorlandı. Çocuklarına göre önlük bulamayan anneler çareyi özel önlük diktirmekte bulurken, Mahmutpaşa esnafı ise önlüklerin kaldırılmasından şikayet etti. Mahmutpaşa’da yıllardır çocuk önlüğü satan esnaf Ramazan Yerlikaya, gelen talepler üzerine küçük çocuklara özel önlük diktiklerini belirterek, “Önlük için bize büyük bir talep gelmedi. Talep olduğu zaman özel önlük dikiyoruz. Kimseyi mağdur etmiyoruz. Önlükler yavaş yavaş kalktığı için bizde fazla riske girmiyoruz. Geçen sene elimizde çok mal kaldığı için mümkün olduğunca siparişin dışına çıkmıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Önlüklerin kaldırılmasından şikayet eden esnaf Ensar İskent ise, “Okullara göre biraz değişiyor. Çoğu okul önlükleri kaldırdı. Günde en fazla 10-15 tane satabiliyoruz. Fiyatlar uygun, 10 ile 25 TL arası değişiyor” şeklinde konuştu.

Okula yeni başlayacak çocuğu ile önlük alışverişine çıkan Özlem Yavuz, “Eğer sistem oturursa gerçekten güzel bir sistem. Ama zaman lazım. Arkadaşları hep kreşe gidiyor. Ben de maddi durumdan dolayı veremediğim için devamlı sayıklıyor. Okula gitmek için istekli. 3 ay boyunca düzenli bir şekilde oyun sistemiyle gideceklermiş” derken, okula başlama heyecanı yaşayan minik İclal ise, “Okula gitmek istiyorum. Büyüyünce doktor olmak istiyorum” dedi.

Bir başka veli Sibelcan Kıymaz da, “Yeteri kadar bir bilgim yok ama 4’ten sonra ortaokula geçiş olacakmış. Hayırlısı olsun. Önlükler biraz büyük. Benim oğlum da biraz minyon. Yeni başlayacak çocuklar da biraz ufak tefekler. Biraz zor önlük bulacak anneler” diye konuştu.

1'inci sınıfa başlayacak olan öğrenciler, 10 Eylül’de ders başı yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: