Minikler Okul Şenliklerinde Doyasıya Eğlendi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Öncesi Şenliklerinde 2 bin 600 öğrenci...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Öncesi Şenliklerinde 2 bin 600 öğrenci doyasıya eğlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl AVM iş birliğiyle gerçekleştirilen şenlikte minik öğrenciler kurular çadırlarda gün boyunca oyunlar oynayıp boyamalar yaparken, yarışmalarda derece alan öğrencilere ödül yağdı. İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, okul öncesi eğitimde yüzde 70 oranını önümüzdeki sene yüzde yüzlere çıkaracaklarının altını çizdi.

Baştürk, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl AVM i şbirliği ile düzenlemiş olduğumuz 'Erken Eğitimi Seç' temalı 8'inci okul öncesi şenliklerini yapıyoruz. Çocuklarımızın giymiş oldukları tişörtlerde de o yazıyor. Ve çocuklarımız diyor ki; biz 8 ay öncesi erken eğitimi seçtik, okula giderken ilk günler korkuyorduk, ama artık korkmuyoruz. Okulumuzu, öğretmenimizi sevdik, kendimizi ilköğretim birinci sınıfa hazırladık. Önümüzdeki yıl okullar açıldığında da koşa koşa okulumuza gidip eğitim öğretimimize başlayacağız. Bizden sonra gelecek kardeşlerimiz de böyle olsunlar. 37 ile 66 ay grubu olan öğrencilerimizi önümüzdeki yıl ilçemizdeki anaokullarımıza bekliyoruz. Eğer o öğrencilerimiz de bu eğitimden faydalanırsa önümüzdeki sene böyle güzel gösteri ile kendilerini birinci sınıfa hazırlamış olacaklar. Şu anda ilçemizde okul öncesinde yüzde 70 seviyelerindeyiz. Biz önümüzdeki yıl bunu yüzde 100'e çıkarmak istiyoruz. Çünkü insan, hayatı boyunca alacağı eğitimin yüzde 70'ini ilk 7 yaşında alır. Yani 7 yaşından sonraki gruba sadece yüzde 30 kalıyor. Anne babaların bu özeni göstermelerini istiyoruz. Bütün mahallelerimizde ihtiyaca cevap verebilecek anasınıfları ve okullarımız var. Okul öncesi eğitim çalışmalarında her türlü ihtiyaca cevap verecek altyapımız var. Bütün öğrencileri okullarımıza kayıta bekliyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından İshakpaşa Anaokulu öğretmenleri eşliğinde 5 yaş grubu öğrencileri 'dünya' adlı parçalarını seslendirirken, Fikriye Koşarer anaokulu öğretmenleri eşliğinde 5 yaş grubu öğrencileri de dans gösterileri renk kattı.

Gösterilerin ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan etkinlik çadırları protokol üyeleri tarafından gezildi.

YARIŞMALARDA DERECE ALAN MİNİKLERE HEDİYELER

Etkinlik kapsamında düzenlenen resim ve kolaj yarışmalarında derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Ana sınıfları arasında düzenlenen resim yarışması birincisi Prof. Dr. Selçuk Yakşi İlköğretim okulu anasınıfı öğrencisi Oğuz Kaan Bayraktar, ikinci Altıeylül İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi Arda Kenaroğlu, üçüncü Altıeylül İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi Eylül Küpçü, kolaj yarışması birincisi Ceylinaz Mut, ikinci Prof. Dr. Selçuk Yakşi İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi Nisanur Eren, üçüncü Vehbi Koç İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi Nisa Memiş oldu.

Törenlerin ardından minik öğrenciler AVM alanında kurulan etkinlik çadırlarında oyunlar oynayıp, resimler yaparak akşam saat 22.00'ye kadar eğlendiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: