Minikler renklerle besleniyor

Bağcılar Belediyesi, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için ilköğretim okullarında yeni bir proje başlattı. “Renklerle Beslenmek”...

Bağcılar Belediyesi, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için ilköğretim okullarında yeni bir proje başlattı. “Renklerle Beslenmek” adı altında başlatılan proje ile tiyatro gösterimleri yapılarak miniklere sağlıklı beslenmenin önemi anlatılıyor. Tiyatro sonrasında ise meyve ikramında bulunuluyor.
Başbakanlık tarafından yürürlüğe konulan “Türkiye’de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın eğitim kurumları için yayınladığı genelge sonuçlarını vermeye başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı genelge ile okullarda obeziteye sebep olan enerji yoğunluklu içecekler ve kolalı içecekler ile kızarma ve cipslerin satışlarını yasaklamıştı.
Bağcılar Belediyesi, Temmuz ayında yayınlanan genelgenin ardından harekete geçerek, “Renklerle Beslenme Projesi”ni başlattı. Bağcılar’daki ilköğretim okullarında uygulanmaya başlayan proje kapsamında özellikle 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine, sağlıklı beslenme üzerine tiyatro gösterimleri yapılıyor. Gösterimin ardından ise miniklere meyve ikramında bulunuluyor.
Obezitenin gelişmiş ülkelerde yaşanan ciddi bir sorun olduğuna işaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, eğitim sürecinin okullarda, sınıflarda bitmediğini söyledi. “Çocuklarımızın beslenme alışkanlıklarıyla da öğrenme sürecini desteklemeliyiz” diyen Çağırıcı, artan obezite sorununa karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi.
Projenin sosyal belediyecilik anlayışının bir sonucu olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak, bu konuda da üzerimize düşen görevleri yerine getirmekteyiz. Öğrencilerimize sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazandırmaya, onları bol bol meyve, sebze tüketmeye teşvik etmeliyiz. Sağlıklı beslenme, öğrencilerimize, gelişim aşamasında, öğrenim kolaylığı da sağlayacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz