Minikler salona sığmadı

Çağlayan; “ Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitimi için 34 milyar TL ayırdık.

Okul Öncesi Eğitimi Şenliği Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı. Şenliğe Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eşi Songül Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, öğretmenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 8. Geleneksel Okul Öncesi Şenliği, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan’ın himayesinde coşkuyla kutlandı. Ailelerin katılımıyla gerçekleşen şenliğe ilgi büyüktü. Salona sığmayan kalabalık karşısında Çağlayan, Mersin’inin okul öncesi eğitime olan ilgisini takdir etti. Mersin’in sadece eğitim alanında değil de her alanda büyük bir başarı kazandığını ifade eden Bakan Çağlayan, “ Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitimi için 34 milyar TL ayırdık. Çocuklarımız defter, kitap taşımasın diye Tablet PC uygulamasını başlattık.”diye konuştu.

Reklam
Reklam

Atatürk’ün ülkeyi, gençlere ve çocuklara emanet ettiğini hatırlatan Çağlayan, “ Bizler, bu anlayışla yarının gençleri olan çocuklarımızın gelişmesi için durmadan çalışıyoruz. Mersin, her alanda Türkiye Şampiyonu olacaktır.”diye ifade etti.Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, Mersin’inin her alanda gelişmesine destek verdiğini anlatan Güzeloğlu, “Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan, sadece okul öncesi eğitime değil, diğer alanlara da verdiği destekle, bugün Mersin önemli noktalara gelmiştir. Bakanımızın eşleri Sayın Songül Çağlayan Hanımefendi, Mersin’de okul öncesi eğitime, birçok çalışmasıyla destek vermiştir. Sayın Songül Çağlayan Hanımefendi, Mersin’e anaokulları kazandırmış ve çocuklarımızın ‘Songül Annesi’ olmuştur. Mersin, okul öncesi eğitimde 49. sıradan, Türkiye Şampiyonu il durumuna gelmiştir. En değerli varlıklarımız ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, Bakanımızın eşi Songül Çağlayan Hanımefendi’yi çok seviyor ve kendilerinin desteklerini beklemeye devam edeceklerdir.”diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Çağlayan ve eşinin Mersin için maddi ve manevi desteklerini ifade eden Güzeloğlu, Mersin’e verdikleri destekten dolayı, kendilerine teşekkür etti. Şenlik, okul öncesi öğrencilerin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: