Miniklerden Ertuğrul Sağlam’a Büyük İlgi

Ziraat Türkiye Kupası’nın 4. kademe maçı için Nazilli’ye gelen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ilçede...

Ziraat Türkiye Kupası’nın 4. kademe maçı için Nazilli’ye gelen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ilçede büyük sevgi ile karşılandı. Salı günü oynayacakları kupa maçı öncesi ilçeye gelen futbolcular ve teknik heyeti Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık karşılarken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ilk ziyaretini ilçedeki iki özel okula yaparak burada öğrencilerle sohbet etti.

Özel Aydınlık İlköğretim Okulu ve Özel Fatih Kolejinde öğrencilerin sorularını cevaplayan Sağlam, futbol yaşantısından Bursaspor'a kadar birçok soruya cevaplar verdi.

Reklam
Reklam

“Okul ve spor birlikte olmalıdır” diyen tecrübeli teknik adam, “Okulda başarılı olmadan sporda başarı asla düşünmeyin. İkisini mutlaka bir arada yürütün. Özellikle velilerinizin bu konuya dikkat etmesini istiyorum. Bursaspor benim, Anadolu takımlarının da başarılı olabileceğini göstermem de çok etkili oldu. 2 buçuk milyon nüfuslu kent olan Bursa 26 yıl özlem duyduğu süper lig şampiyonluğunu geçtiğimiz sezon yaşadı. 5 büyük takım arasına girmeyi başaran Anadolu takımında çalışıyor olmak benim en büyük mutluluğum” açıklamasında bulundu.

“ŞUAN DA MİLLİ TAKIM BEKLENTİM YOK”

‘Milli takımdan teklif gelse kabul eder miydiniz?’ sorusuna Sağlam şu cevabı verdi:

“Her antrenörün beklentileri ve idealleri vardır. Bunlardan birisi de milli takımdır. Orada antrenörlük yapmak kutsal bir görevdir. Şu anda böyle bir beklentim yok. Hedefi büyük olan bir kulüpte çalışıyorum. Takımımızda oyuncular yetiştirerek oraya fayda sağlamak istiyoruz. İlerleyen yıllarda beklentimiz olacak. Sonuç olarak her antrenör bu milli görevi ister.”

Reklam
Reklam

"BİTMEYEN 1 DAKİKAYI UNUTAMIYOR"

Öğrencilerin ‘futbol hayatınızda unutmadığınız bir hatıranız var mı?’ sorusuna cevap olarak Bursaspor’un şampiyonluk gecesi olduğu söyleyen Ertuğrul Sağlam, “Sanırım hayatımda unutamayacağım anlardan birisi Bursaspor ile yaşadığımız şampiyonluk olacak. 1 dakikalık bir an vardı ve ben o anı nasıl geçirdiğimi hiç hatırlayamıyorum. Antrenörlükte en önemli dönemimi Bursaspor'da yaşadım. Bir Anadolu takımının şampiyonluğu, ülke futbolu adına tarihi bir olaydı. Benim o olayı Bursaspor ile yaşamam ayrıca güzel bir durumdur. Beşiktaş'la Bursa'da oynadık ve kazandık ama diğer tarafta Fenerbahçe maçını bekledik. O 1 dakika inanın bitmedi. Kendimden geçmiş durumdaydım. Hayatımız boyunca zihnimizden kazınmayacak. Maçın bitti haberi geldiğindeki coşku görülmeye değerdi. Bu benim adıma çok önemli bir gündü” dedi.

“ANTRENÖRLÜK DAHA ZOR İŞ”

Sağlam, diğer bir öğrencinin, ‘Futbolculuk mu yoksa Antrenörlük mü zor bir iş?" sorusuna da, “Sanırım antrenörlük çok zor bir iş. Eğer bir şehir takımının başındaysanız, sizden başarı bekleyen büyük bir şehir var. Kulübün içinde zaten sizi hedefinize götürecek, katkı sağlayacağına inandığınız minimum 100 kişilik grup var. Kulüp içinde çok iyi bir ekip çalışması yapmanız lazım. Birinin aksaması bile sizi hedefinizden uzaklaştırır. Sahanın çimcisi bile işini düzgün yapmazsa eğer sağlıklı zemini hazırlamazsa ve futbolcunuz da orada motivasyondan uzak antrenman yaparsa büyük bir kayıp olur. Spor Toto Süper Lig’de futbolcular genel olarak güzel paralar kazanıyor ve evlerinde de rahatlar. Bu rahatlığı tesiste de sağlayamazsanız motivasyonu bozulur. Yani bunların hepsiyle birer birer ilgilenmek zorundasınız. Şehri de bu işe yönlendirmek zorundasınız. Bu da farklı bir zahmet isteyen iş. Sanırım böyle de bakınca Antrenörlük zor bir iş” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

“HAYALİM AVRUPA DA TAKIM YÖNETMEKTİ”

‘Bursaspor teknik direktörü olmakla hedefinize ulaşabildiniz mi?" sorusuna cevap veren Sağlam, “Göreve başladığımızda ülke futboluna hizmet eden, beklentilere cevap veren, Türk futboluna katkı sağlayan, camianın beklediği şampiyonluğu yaşatabilecek performans ortaya koymak ve bu başarıyı istikrarlı hale getirmekti. Anadolu takımı olarak belirli olan imkanlarla başarıda devamlılığı ve istikrarı oluşturduk. Bunu yaparken de ülkenin sempatisini kazanarak yaptık. Bundan sonraki amacımız bu başarıları devamlı hale getirmek. Hayalim Türkiye'de çalıştıktan sonra Avrupa'da çalışmaktı. Ama Bursa'nın gücü Bursaspor'a yönlendirilebilirse, yeni stadımız da hayata geçtikten sonra ben Avrupa hedefini askıya alıp Bursaspor'u Avrupa takımı nasıl yapabilirizi hayata geçirmeye çalışıyorum. Şuanda bunun için çalışıyoruz, ama bu hiç kolay bir iş değil.”

“KENDİNİ YILDIZ SANAN FUTBOLCULARLA ÇALIŞMAK ZOR”

Ertuğrul Sağlam, öğrencilerin ‘Ronaldo ve Messi gibi yüksek egolu futbolcuları yönetebilir miydiniz?’ sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Reklam
Reklam

“Bence ikisi de egosu olan futbolcu değil. Ronaldo ve Messi gerçekten yıldız futbolcular. Bence gerçek yıldızları yönetmek de maharet isteyen bir iş değil. Onlar kendilerini yönettiği gibi çevresini de yönlendirebiliyorlar. O tür gerçek yıldızlarla çalışmak bir antrenör için güzel ve kolay iştir. Esas zor olan ise kendini yıldız sanan futbolcularla çalışmaktır.”

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, Sağlam'a teşekkür ederek kızı ile birlikte çiçek verdi. Ertuğrul Sağlam’da Başkan Alıcık başta olmak üzere Okul idarecilerine forma hediye etti. Öğrenciler, Sağlam’ın okul giriş ve çıkışında imza alabilmek için birbirleriyle yarışırken, ilgiden memnun olduğunu söyleyen başarılı teknik adam da öğrencilerin ricalarını kırmayarak hem imza hem de bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz