Miniklere Çözüm Konak’tan

Eğitime 10 milyon TL destekle, çocukların geleceğine yatırım yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan,...

Eğitime 10 milyon TL destekle, çocukların geleceğine yatırım yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 4+4+4 sisteminin uygulanmasıyla okula başlayan 66 aylık çocukların ihtiyaçlarına İzmir’de çare oldu.

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte bu yıl 66 aylık çocuklar okula başladı. Boylarına uygun lavaboların ve klozetlerin bulunmadığı okullarda zorluk çeken minik öğrenciler için ilk girişim Konak Belediyesi’nden geldi. Kemalreis İlkokulu’nun öğrenci tuvaletleri 4+4+4 sistemine uygun hale getirildi.

Reklam
Reklam

Kemalreis İlkokulu’nda gerçekleştirilen pilot uygulamayla, İzmir’deki diğer okullara da örnek olacak bir çalışma gerçekleşti. Baştan aşağı yenilenen tuvaletlerde Lavabolar, klozetler, zemin ve duvar karoları, kapılar tamamen değişti.

ERKEKLERE MAVİ, KIZLARA SARI KAPI

Kemalreis İlkokulu’nda 66 aylık öğrencilerin okul sıralarına oturmasıyla, öğrenci tuvaletleri Konak Belediyesi tarafından minik öğrencilerin kullanımına göre düzenlendi. Dış ve iç cephelerde yıpranan bölgeler onarıldı, zemin ve duvarlar fayansla kaplandı. 66 aylık öğrenciler için 55 santimetre, daha büyük öğrenciler için de 65 santimetre yüksekliğinde lavabolar monte edildi. Pisuvar yükseklikleri de çocuklara göre ayarlanırken, 66 aylık öğrencilerin kullanacağı köpek resimleriyle süslenmiş çocuk tuvaletleri sevimlilikleriyle dikkat çekti. Konak Belediyesi, henüz okuma yazma bilmeyen öğrencilerin tuvaletleri karıştırmamaları için eğlenceli bir uygulamayla kızlar tuvaletinin kapılarını sarıya, erkeklerin kapılarını ise maviye boyadı.

Reklam
Reklam

TARTAN: İZMİRLİLERİN OLDUĞU HER YERDE BEN DE VARIM

Eğitime verdiği destekle toplumun geleceğine katkı koyan ve her zaman çocukların, gençlerin yanında olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, şikayet etmek değil hizmet vermek için göreve geldiğini belirtti ve şöyle konuştu: “Bu yıl 66 aylık çocuklarımız okula başladı ancak maalesef okullar yeni sisteme hazırlıksız yakalandı. Okullar yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmasa da biz Konak Belediyesi olarak her zaman öğrencilerin, eğitimcilerin yanında olduk. Üç buçuk yılda eğitime 10 milyon TL destek verdik. Çocuklarımızın istekleri, okulların ihtiyaçları ve eksikleri var. Biz bu noktada ‘bizim görevimiz değil’ diyemeyiz. Çocuklar neredeyse ben de oradayım, İzmirlilerin olduğu her yerde ben de varım.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: