Miniklere İlk Dersi Vali Yardımcısı Verdi

Yeni eğitim öğretim yılı ana sınıf ve ilkokul açılış törenine katılan İstanbul Vali Yardımcısı Harun...

Yeni eğitim öğretim yılı ana sınıf ve ilkokul açılış törenine katılan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, miniklere ilk dersi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul’da kalabalık sınıflar olmayacağının garantisini verdi.

2012 -2013 Eğitim Öğretim Yılı Ana sınıfları ile İlkokul 1. sınıf açılış ve veli oryantasyon programı Bahçelievler Siyavuşpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle başladı. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Yardımcısı Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Yıldız da birer konuşma yaparak yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Açılışın ardından sınıflara geçen Vali Yardımcısı Kaya, miniklere ilk dersi verdi. Milli Eğitim Müdürü Yıldız ile birlikte minikleri sırasına oturan Kaya, yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler ve öğretmenler için hayırlı olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarına yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, şöyle konuştu: “Yaz döneminde okullarımızın altyapılarını, fiziki donanımlarını karşılayarak yeni döneme 5 bine yakın derslikle giriyoruz. Artık bu saatten itibaren İstanbul’umuzda kalabalık sınıfların olmayacağını garanti ediyoruz. Dikkatten kaçan uygulamalar olabilir. Bütün aldığımız tedbirlerle İstanbul’da geçen yılki eğitim öğretim şartlarına yakın hatta bazı yerlerde çok daha iyi şartlarda eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz.”

Yeni yasadan dolayı sınıflardaki öğrenci sayısında anormal bir artış olmayacağını söyleyen Yıldız, şunları söyledi: “Bizim planlamalarımız en azından geçen yılki ortalamaya yakın bir ortalama tutturmak. Açtığımız ek derslikleri birinci sınıflar lehinde paylaştırdık. İstanbul’da 400’e yakın ilkokulumuzda sınıf mevcutlarımız 20 ila 30 arasında. Bu da genel yaklaşımımızı ortaya koymuş oluyor. Her okulun bölgenin kendine göre özel koşulları var.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: