Miniklere Tatil Öncesi Sağlık Taraması

Mersin’in Erdemli İlçesinde minik öğrencilerin sağlıklı bir yaz tatili geçirmeleri için Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği...

Mersin’in Erdemli İlçesinde minik öğrencilerin sağlıklı bir yaz tatili geçirmeleri için Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) üyesi gönüllü doktorlar Karayakup İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere yönelik sağlık taraması yaptı.

Minik öğrencilere sağlık taraması yaparken nasihatlerde de bulunan doktorlar, cerrahi müdahale gerektiren 10 vaka tespit etti.

Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) Başkanı Zeynel Abidin Demir, Karayakup Köyü İlköğretim Okulu’nda eğitim öğretim gören yaklaşık 200’ün üzerinde öğrenciyi, gönüllü doktorların katılımıyla sağlık taramasından geçirdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Üroloji Uzmanı Op.Dr. Demir, “Gönüllü doktorlarımız tarafından yapılan taramalarda yaklaşık 10 öğrencide cerrahi müdahale gerektirecek vaka yakaladık. Bu öğrencilerimizin Erdemli Devlet Hastanesi’ne başvurmalarını isteyeceğiz. Çocuklarımızın sağlığını önemsiyoruz” dedi.

DERMAN Başkan Yardımcısı Dişhekimi Abdülkadir Baştürk ise gerçekleştirdikleri ağız ve diş sağlığı taramasında üzücü bir sonuçla karşılaştıklarını söyledi.

Baştürk, “Yaptığımız ağız ve diş sağlığı taramasında özellikle ciddi oranda çürük diş tespitimiz oldu. Ancak 2-3 çocuğumuzda sıfır çürük gördük. 1. ve 5. sınıflardaki 150 öğrenciyi kapsayan ağız ve diş sağlığı taramasında 2-3 çocukta sıfır çürük hakikaten düşündürücü ve üzücü” dedi.

Nelerin dişleri güçlendireceğini ve nelerin zararlı olduğunun miniklere anlatıldığını da ifade eden Baştürk, miniklerin ağız ve diş sağlığını korumak adına diş fırçası ve diş macunu dağıttıklarını da kaydetti.

Örnek çalışmaya, Erdemli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Ulak, Çocuk Doktoru Mustafa Akın, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Savaş Körlü, Acil Servis Doktoru Emre Başer, Dernek Sekreteri Mahmut Özdemir ve Sağlık-Sen Erdemli İlçe Temsilcisi Kamil Sabah katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: