Miniklere Trafik Dersi

Çanakkale Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 7-12 yaş arası çocuklara verilen teorik trafik eğitimi...

Çanakkale Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 7-12 yaş arası çocuklara verilen teorik trafik eğitimi sona erdi. Çocuklar, eğitimin sonunda yaptıkları yürüyüş ile birlikte bilgilerini değerlendirme imkanı buldu.

Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri’ndeki miniklere verilen uygulamalı trafik eğitimlerinin teorik kısmı son buldu. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinden trafik ışıklarını doğru kullanma, karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçme gibi konularda eğitim alan minikler, bilgilerini toplu yürüyüş ile pekiştirdi. Esenler Sosyal Yaşam Evi’nde bir araya gelen yaklaşık 94 çocuk, bilgilerini uygulayarak trafik ekipleri eşliğinde kordon boyundaki Çocuk Sokağı’na yürüdü.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, “Gayemiz trafikte bilinçli toplum oluşturmak. Eğitim hep yapılıyor, ama ne kadar küçük yaşta başlarsa o kadar iyi” diye konuştu.

Karakaş, 7-12 yaş arası 94 çocuğun eğitim aldığını belirterek, velilerden gelen istek doğrultusunda eğitim çalışmalarına devam edebileceklerini söyledi. Toplu yürüyüşün ardından minikler, Çocuk Sokağı’nda gönüllerince eğlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz