Minikleri Okulun Ilk Gününde Palyaço Karşıladı

Tokat'ta anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için ilk ders zili bugün çalarken, minikleri okula gelişlerinde...

Tokat'ta anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için ilk ders zili bugün çalarken, minikleri okula gelişlerinde ellerindeki balonlarla palyaçolar karşıladı.

Türkiye genelinde 1 milyon 750 bin minik öğrenci için uyum haftası başladı. Diğer öğrenciler ise 17 Eylül’de ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni başlayan öğrencilerin okula uyum sağlaması için uyguladığı program, 10-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uyum programı kapsamında velilere ve çocuklara okul tanıtılacak, sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak. Okula yeni başlayan çocukların birbiriyle tanışmasının sağlanacağı uyum eğitimi kapsamında, öğrencilere oyunlar oynatılacak ve resim yapma, hikaye okuma gibi etkinlikler yapılacak.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda Tokat il genelinde de 14 bin 751 minik için ilk ders zili bugün çaldı. Tokat İbn-i Kemal İlköğretim Okulu avlusu da en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sabahın erken saatlerinde velileriyle okula gelen minikleri bahçede karşılayan palyaçolar çocuklara balon dağıttı.

Okula ilk gelindiğinde oluşan izlenimin çok önemli olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ömer Eşigül, yaptığı konuşmada “Eğitim hayatlarına ilk adımı bugün atacak öğrencilerimiz için bizlerde sizler kadar heyecanlıyız. İlk günlerde çocuklarımız okula gelmek istemeyebilir hatta ağlayabilir fakat bizler kızarak değil anlatarak bunların üstesinden geleceğiz. Çocuklarımız kendi akranları arasında olacağı için daha hızlı adapte olacak. Bizler de bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

2012-2013 eğitim öğretim yılında birinci yarıyıl 25 Ocak 2013 Cuma günü son erecek. 8 Şubat 2013’e kadar sürecek yarıyıl tatilinin ardından, ikinci yarıyıl 14 Haziran 2013 Cuma günü bitecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: