Miniklerin Okul Heyecanı

Gaziantep’te 2012-2013 eğitim öğretim yılında ders başı yapan birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerini aileleri biran...

Gaziantep’te 2012-2013 eğitim öğretim yılında ders başı yapan birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerini aileleri biran olsun bile yalnız bırakmadı.

Okula bir hafta önce erken başlayan birinci sınıf ve anaokulu öğrencileri, bugün ders başı yaptı. Anne ve babaları ile birlikte gelen minik öğrencilerin heyecanlı ve hüzünlü olduğu görüldü. Kimi öğrenciler, anne ve babasından ayrıldıkları için gözyaşlarını tutamadı. Bazı öğrenciler ise, okulun ilk gününde okul bahçesinde arkadaşları ile beraber oyun oynamaya başladı. Sınıfta aileleriyle birlikte ders başı yapan minikler, sınıf arkadaşlarına ve öğretmenlerine kendilerini tanıtarak daha sonra şarkı söylediler. Eğlenceli anların yaşandığı ilk ders zilinde bazı veliler yeni eğitim sistemine tepki gösterirken, bazıları ise memnuniyetlerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

66 aylık çocukların okula alınmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Çocuklarımız daha çok küçük bu yaşta onların okula alınmasına karşıyız. Okula göndermediğimiz takdirde ceza alırız diye sesimizi çıkartamıyoruz. Umarız bu eğitim sistemi bizleri yanıltır ve iyi olur” dediler.

4+4+4 eğitim sistemine sıcak bakan veliler ise, “Çocuklarımızın 66 aylık iken okula başlamasından dolayı memnun olduk. Bu sayede çocuklarımız her konuda erken bilgi sahibi olurlar. Çocuklarımız okula başlayacakları için erkenden kalkarak üzerlerini giyindiler. Çok heyecanlandılar. Bizlerde çocuklarımızı sevinçle okula getirdik. Şuanda da ilk derse girdiler. Umarız çok iyi bir eğitim dönemi olur. Bu eğitim sisteminin daha iyi olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştular.

Okula başlamanın heyecanını yaşayan çocuklar ise okula başladıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek arkadaşlarıyla oyun oynadıklarını kaydettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz