Minyatür Bahçeler Şehrin Stresinden Kurtulmanın En İyi Yolu

Yalova Üniversitesi Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerinin öğretim görevlileri ile birlikte hayata geçirdiği minyatür...

Yalova Üniversitesi Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerinin öğretim görevlileri ile birlikte hayata geçirdiği minyatür bahçe uygulaması, dört duvar arasında yeşili özleyenler için yepyeni bir stresten arınma yolu olacak.

Tamamı canlı bitkilerden oluşan ve yaşayan mini mekanlar oluşturulmasını hedefleyen uygulama, tabiata hasret kalan vatandaşların yeşili evlerine taşımasına imkan sağlıyor. Bölümde eğitim gören 130 öğrencinin geceli gündüzlü çalışmalarla tesis ettiği mini bahçeler, Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bahçesinde sergileniyor.

Reklam
Reklam

Yalova Üniversitesi Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gül Yücel, sektörün hızla gelişeceğine inandığını belirterek, "Büyük şehirlerde yeşil dokunun gün geçtikçe yok olması ve insanların dört duvar arasında yaşamaya mahkum edilmesi bu tip hobilere duyulan özlemi de artırıyor. 70 metrekarelik evlerde yaşayanların yeşile olan hasreti artıyor. Küçük bir balkonda bu tip bir hobi ile hasretlerini giderebilirler. Bizim hedef kitlemiz küçük yapılarda sıkışıp kalmış insanlar. Ben bu sektörün önümüzdeki günlerde ciddi bir sektör olacağına inanıyorum" dedi.

Yalova Üniversitesi Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan ise, "Bu uygulama ilk Çin'de başlamış. Bonzai'den ilham alınmış. Ardından Pen-Ying denen başka bir sanat oluşmuş. Bu şekilde Japonlara geçmiş. Japoncada 'bon' tabak, 'zai' bitki demek. Tabakta bitki diye başlayarak devam etmiş. Sonra Pen-Ying denen başka bir sanat çıkmış. Orada da yine minyatürize edilmiş bir ağaç, devamında ise iki ayrı alan oluşturulmuş. Bir bitki ve bitkinin altında bir çoban ve keçileri gibi. Biz de arkadaşlarımızla minyatür bahçeye doğru geçiş yaptık. Minyatür bahçe uygulaması dünyanın birçok yerinde yapılıyor. Hobi olarak da ticari olarak yapan da var. Aslında işin özü, bir akvaryum alıp okyanusu eve getirmek gibi. Bahçeyi de odaya getirmek gibi düşünülebilir. Bir süre sonra o mekanda yaşıyormuş gibi bir hisse kapılıyorsunuz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mini bahçeler ise görenleri şaşkına çevirecek kadar güzel tasarımlara sahip. Tamamı canlı bitkiler ve minik ağaçlarla bezeli bahçeler, çoğu el yapımı materyallerle de desteklenerek tam bir görsel şölene dönüştürülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: