Mirasını kurala bağlamış!

Michael Jackson’ un, herkes tarafından merakla beklenen vasiyeti sonunda açıklandı.

Geçen yaz hayata veda eden pop müziğin kralı Jackson, eski eşlerine, kardeşlerine,babasına bir şey bile bırakmazken, servetinin yüzde 80’nini annesi ve çocukları Prince, Paris ve küçük Blanket’ e , kalan yüzde 20’sini de hayır kurumlarına verilmesini vasiyet etmiş.

2002 yılında Jackson tarafından imzalanan bu 23 sayfalık evrakta, şarkıcının annesi Katrin servetinin yüzde 40’ı yani 99 milyon dolar, diğer yüzde 40’ı üç çocuğu, yüzde 20’si de hayır kurumlarına verileceği yazıyor. Ayrıca babaanne Katrin Jackson öldükten sonra, ona kalan yüzde 40’lık pay da torunlarına geçecek.

Reklam
Reklam

İngiliz gazetesi News of the World, eline geçirdiği vasiyetin kopyasına dayanarak Jackson’un çocuklarının veraseti almalarıyla ilgili özel şartlar olduğunu ,belirtti.

Vasiyette çocukların her birisi reşitlik çağına, yani 21 yaşlarına ulaştıkları zaman fonları yönetmek hakkına sahip olacaktır , ki o zaman bu miktar kişi başına 33 milyon doları bulacaktır.

30 yaşlarına geldikleri zaman varisler mirasın üçte birini, 35 yaşlarında ise mirasın yarısını istediği şekilde yönetebilme hakkına sahip olacakları yazıyor. Vasiyette belirtildiği gibi ,40 yaşlarına geldiklerinde ise mirasın tamamını istedikleri gibi kullanma hakkına ulaşacaklar.

Amerikan medyası, özellikle de TMZ gazetesi, Jackson’un bu kararını çok isabetli buldu. Çünkü böylece varisleri miras kavgası yapamayacak ve ömürlerin sonuna kadar da hayatları güvence altında olacaktır.