Misafir Kediler Evlerine Dönüyor

Van'da yaşanan depremlerin ardından evleri hasar gören veya kenti terk eden aileler, misafir olarak Van...

Van'da yaşanan depremlerin ardından evleri hasar gören veya kenti terk eden aileler, misafir olarak Van Kedi Evi'ne bıraktıkları kedilerini almaya başladılar.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de yaşanan depremlerin ardından evleri yıkılan veya kenti terk etmek zorunda kalan aileler için Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedi Evi Uygulama Merkezi tarafından 'misafir kedi' uygulaması başlatılmıştı. Bünyesinde yaklaşık 110 kedi bulunan Van Kedi Evi yetkilileri, misafir olarak barındırdığı 12 kedi için de sahiplerinden hiçbir ücret almadan bu projeden faydalanmalarını sağlamıştı. Havaların ısınmasıyla birlikte yeniden Van'a dönen depremzede kedi sahipleri de Van Kedi Evi'ne teslim ettikleri kedilerini almaya başladılar.

Reklam
Reklam

Van'da meydana gelen depremlerden dolayı kentten ayrılmak zorunda kaldığını ve kedisini de Van Kedi Evi'ne teslim ettiğini ifade eden Erdem Çokluk, kedisine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Erdem Çokluk, "Van'da yaşanan depremlerden dolayı hasarlı evimizi boşaltmıştık. Biz de bu nedenle bir süreliğine kedimizi Van Kedi Evi'ne teslim etmiştik. Şimdi yeni evimize geçtik. Bu nedenle kedimizi almaya geldik. Çünkü onu çok özlemiştik. O da bizi görünce çok sevindi. Kedimiz çok iyi görünüyor, ona çok iyi bakılmış. Van Kedi Evi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan bu uygulamayla nesli koruma altında bulunan Van kedilerini yaklaşık 7 aydır misafir ettiklerini söyleyen YYÜ Van Kedi Evi Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Karaca, "Van depreminden sonra büyük sıkıntılar yaşandı. Bu dönemde kedi besleyen bazı ailelerimizin evlerinin yıkılması ve hasar görmesi nedeniyle kedilerin beslenmesi ve bakımı konusunda da ciddi sıkıntılar yaşadılar. Bu süre içerisinde talep eden bütün ailelerimizin kedilerini Van Kedi Evi'nde barındırdık. Van'ı terk etmek zorunda kalan ve tekrar kente dönen aileler kedilerini almaya geldi. Biz de gözümüz gibi baktığımız kedileri tekrar sahiplerini iade ediyoruz. Bu durumdan hem aileler hem de kediler çok mutlu" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: