Misafir Öğrenciler Hünerlerini AVM'de Sergiledi

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘Somut Olmayan Kültürel Mirası Somutlaştırmak’ konulu I. Ulusal Bilim ve...

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘Somut Olmayan Kültürel Mirası Somutlaştırmak’ konulu I. Ulusal Bilim ve Sanat Merkezleri İlköğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması ve Çocuk Kongresi kapsamında Adana'ya gelen öğrenciler Optimum Outlet Adana AVM'de hünerlerini sergiledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in de katıldığı etkinlikte, 20 farklı bilim sanat merkezinden gelen öğrenciler, önce şarkı söyleyip konser verdi, ardından hünerlerini ortaya koyan eserlerle göz doldurdu.

Sözlü anlatımlar, sözlü gelenekler, gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, ritüel ve festivaller, halk bilgisi, evren ve doğa ile ilgili uygulamalar, el sanatları geleneği gibi kültürel ürünleri ve üretim süreçlerini kapsayan Somut Olmayan Kültürel Miras'a sahip çıkmayı amaçlayan projede görev alan 20 ilin öğrencilerinin etkinliği ilgiyle izlendi.

Reklam
Reklam

Selamet, ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ın; toplulukların, grupların ve kimi durumlarda bireylerin, kültürel miraslarının bir parçası olarak tanımladıkları uygulamalar, temsiller, anlatımlar, bilgiler, beceriler ve bunlara ilişkin araçlar, gereçler ve kültürel mekanlar anlamına geldiğini kaydetti. Selamet, projenin UNESCO Milli Komisyonu tarafından desteklendiğini vurguladı.
Selamet, kuşaktan kuşağa aktarılan bu somut olmayan mirasın, toplulukların ve grupların çevreleriyle, doğayla ve tarihleriyle etkileşimlerine bağlı olarak, sürekli biçimde yeniden oluşturulduğunu ve bunun çocuklara kimlikle devamlılık duygusu verdiğini belirterek, "Böylece kültürel çeşitliliğe ve insan yaratıcılığına duyulan saygıya katkıda bulunur.'' diye konuştu.

Öğrencilerin konserler verdiği, zeybek oyunun sergilendiği etkinlik, el becerisi yarışmasıyla sona erdi. Hamur organizasyonun başarılı animatörü Volkan Mert Atay'ın sunuculuğunda gerçekleşen ve Akdeniz Oyunlarının sembolü kaplumbağa maskot karakterinin renk kattığı etkinlikte dereceye giren öğrencilere Optimum yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Reklam
Reklam

Adana Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Duran Öznacar, etkinlikteki amaçlarının somut olmayan kültürel mirasa dikkati çekmek olduğunu belirterek, öğrencilerin bu konuda son derece başarılı bir performans ortaya koyduklarını görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: