Misafirlerine, Yaptığı Resimleri Hediye Ediyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu kadın, evine gelen misafirlerine yaptığı resimleri hediye ediyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu kadın, evine gelen misafirlerine yaptığı resimleri hediye ediyor.

İlçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Bahadırlı köyünde yaşayan Belkız Kestel (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana resim yapmaya ilgi duyduğunu, yağlı ve guaj boya kullanarak uzun yıllardır doğa resimleri yaptığını söyledi.

Yaklaşık 35 yıldır resim yaptığını ve bin civarında eser ortaya çıkardığını ifade eden 5 çocuk annesi Kestel, ilkokuldan sonra ailesinin okumasına izin vermediğini, ancak resim yapmaktan hiç vazgeçmediğini anlattı.

Reklam
Reklam

Köy muhtarı olan eşinin de kendisine destek olduğunu dile getiren Kestel, şunları kaydetti:

"Okula gidemedim ama resim yapmayı hiç bırakmadım. Yağlı ve guaj boya kullanarak doğa resimleri yaptım. Şimdiye kadar yaklaşık bin eser ortaya çıkardım. Eşimin muhtar olması nedeniyle evimize çok misafir gelir. Kalıcı ve güzel bir anı olması için yaptığım tabloları misafirlerimize hediye ediyorum. Misafirlerimiz çok memnun kalıyorlar. Hani, bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır derler ya. Bizim de yağlı boya tablomuzun kırk yıl hatırı kalıyor. Misafirlerimiz bizi hiç unutmuyor. Yıllar geçse de arıyorlar. Bu da bizleri çok mutlu ediyor."

-Sergi açmaya hazırlanıyor-

Yaptığı resimlerin kalıcı olması için tek hayalinin sergi açmak olduğunu vurgulayan Belkız Kestel, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak'ın bu konuda kendisine destek vereceğini belirtti.

Köy yaşantısının ağır olmasına rağmen boş vakitlerinde resim yaptığını bildiren Kestel, şöyle devam etti:

"Resimlerimi yaparken en büyük desteği eşimden alıyorum. Maddi ve manevi her zaman yanımda oluyor. Küçüklüğümden bu yana sergi açmayı hayal ediyordum. Kaymakam Necip Çakmak'ın makamına giderek sergi açmak için destek istedim. Allah razı olsun geri çevirmedi. Her zaman başarılı insanlara destek vereceğini belirtti. Çok mutluyum. İnsan yeter ki istesin yapamayacağı ve başaramayacağı iş yoktur. Bu çalışmama azmin zaferi diyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Menderes Özat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: