Dilimizde bulunan çok sayıda sözcük bulunmaktadır. Bu sözcükleri doğru ve güzel bir biçimde kullanmamız için gerek söyleniş şekillerini gerekse yazım stillerini öğrenmemiz gerekir. Misafirperverlik sözcüğü de sıklıkla yanlış yazım şekliyle karşılaştığımız kelimelerden biri olarak bilinmektedir. Bu yüzden misafirperverlik yazımı konusunda doğru bilgiye erişim sağlamak için çevrimiçi kelime sorgulatma fırsatı tanıyan TDK sözlüğüne bakmakta yarar vardır.
Türkçemizde en sık kullanılan kelimelerden biri misafirperverlik sözcüğüdür. Cümle içerisinde isim haliyle kullanılan bu sözcüğün yazımında sıklıkla yanlışlık görülmektedir. Bu sözcük aslında iki kelimeden oluşmaktadır. İki veya daha üstü sözcüklerin yan yana gelmesiyle ortaya çıkan yeni sözcüklerin yazımında yaygın olarak imla hatası yapılmaktadır. Kelimelerin yazımı hususunda en doğru bilgileri veren sitelerin başında Türk Dil Kurumunun online sözlük sitesi gelmektedir. Bu site içerisinde yazılışlarını görebilir, söyleniş tarzlarını sesli dinleyebilir ve hatta anlamlarıyla birlikte hangi kökenden geldiğini de öğrenebilirsiniz. Bu bilgiler ışığında misafirperverlik TDK’ye göre anlamı şu şekildedir:
Daha önce hiç tanışıklığı olmayıp da evine ilk kez gelen birini ya da birilerini nazik ve hoşgörü ile karşılama durumu, misafirperverlik olarak tabir edilmektedir. Bu tür davranışlarda bulunan kişiler evlerine misafir gelmesinden hoşlanmakta ve çeşitli ikramlar yapmayı da sevmektedir. Misafirperverlik kelimesinin manasının bilinmesi çok önemlidir. Cümle içerisinde ya da biri için kullanılırken anlamını bilerek kullanmak gerekir. Bu sözcük birçok yerde “misafir perverlik” yazım şekliyle kullanılmaktadır. Ancak bu yazım tarzı doğru değildir. Bu yüzden misafirperverlik bitişik mi yazılır konusu ayrı bir öneme sahiptir. Türk Dil Kurumunun yazım kılavuzuna baktığımızda bu kelimenin doğru yazım stilinin “misafirperverlik” olduğunu görmekteyiz. Yani bu sözcük her daim bitişik yazılması gereken sözcükler arasında bulunmaktadır. Buna göre misafirperverlik doğru yazılışı şu şekildedir: