Mısır Büyükelçiliği Önünde ‘Halkın İradesine Saygı Ve Darbelere Hayır’ Eylemi

Memur-Sen, Hak-İş ve Mazlum-Der üyeleri, Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği önünde 'Mısır Halkının İradesine Saygı ve Darbelere...

Memur-Sen, Hak-İş ve Mazlum-Der üyeleri, Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği önünde 'Mısır Halkının İradesine Saygı ve Darbelere Hayır' eylemi gerçekleştirip, elçilik önüne siyah çelenk bıraktı.

Mısır'da seçimle işbaşına gelen hükümetin askeri rejim tarafından yönetimden uzaklaştırılmasını protesto etmek isteyen Memur-Sen, Hak-İş ve Mazlum-Der üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları elçilik binası önünde bir araya geldi. ‘Kardeş Mısır iradene sahip çık’, ‘Sisi, gasp ettiğin iktidarı Mısır halkına teslim et’ dövizleri taşıyan grup üyeleri, ‘Ne muhtıra ne darbe milli irade’ sloganları attı. Grup üyeleri elçilik binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Reklam
Reklam

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, darbeye karşı olduklarını, Mısır halkının yanında olduklarını ifade etmek ve darbecileri kınamak için elçilik binası önüne geldiklerini söyledi. Mısır halkının iradesinin yok sayıldığını, darbeciler eliyle iktidar hırsızlığı yapıldığını belirten Gündoğdu, “Cuntacılar ve darbeciler, milletin verdiği iktidarı silah zoruyla alıp milletin onay vermediği güçlere teslim etmişlerdir. İktidar, darbeyle çoğunluktan alınmış, azınlığa verilmiştir. Demokrasi ile birlikte anayasa ve özgürlüklerde askıya alınmıştır.” dedi.

Mısır’ı demokrasiye davet eden Gündoğdu, Mısır halkının, bahar devrimini kışa çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğine, şiddete başvurmadan iradesine sahip çıkacağına inandıklarını ifade etti.

Mısır’da darbenin görünürdeki hedefinin Mursi ve halkın iktidarı olduğunu aktaran Gündoğdu, darbecilerin asıl amacının ise Müslüman dünyasında ve İslam coğrafyasında halkların ekonomik olarak da siyasi olarak da özgür kalmasını ve kendi ayaklarının üzerinde durmasını engellemek olduğunu kaydetti. Darbenin ordu eliyle yapıldığını ancak, darbeyi yaptıran iradenin ise darbe karşısında sessiz kalan ve halkın iradesinin hiçe sayılmasına destek veren bildik küresel merkez olduğunu savundu.

Reklam
Reklam

"MISIR’DAKİ DARBEYLE FİLİSTİN DAVSI ARASINDA BAĞ VAR"

Mısır’daki darbeyle, Filistin davası arasında yüzde yüz bağ olduğunu ifade eden Gündoğdu; “Mısır’da sivil ve demokratik yönetimin hayata geçirdiği ve bir yıldır uyguladığı politikayla Filistin ve Filistinliler nefes almıştır. Filistin dünyaya açılmış, dünya Filistin’le buluşmaya başlamıştır. Bu gelişmeler, İsrail ve kuklası ABD’yi rahatsız etmiştir. İsrail ve ABD, Filistin’e açılan kapılar kapanmadıkça rahat etmeyecektir. Bu darbe, Filistin’e açılan kapıları kapatacak sürecin başlangıcı yapılmak istenecektir. Müslümanın, Müslümana yapılan eziyeti seyretmesi için baskı yapılacaktır. Mısır halkı, bu ceberrut davranışlara, uygulamalara asla izin vermemelidir. Filistin halkının yanında olmaya devam etmeli, uluslararası oyunlara boyun eğmemelidir.” şeklinde konuştu.

Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan da Mısır’da yapılan askeri darbeyi kınadı. Aslan, milli iradenin halka iade edilmesine vurgu yaptı.

ÜNSAL: DARBENİN EN ÖNEMLİ TARAFI İŞGALCİ İSRAİL

Reklam
Reklam

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise Mısır’da gerçekleşen darbenin en önemli tarafının işgalci İsrail olduğunu kaydetti. Ünsal, “Bu darbe İsrail’in zindancısı sıfatıyla Refah sınır kapısını Filistin direnişinin yüzüne kapatan Hüsnü Mübarek’e karşı, kapıyı Filistin direnişinin kullanımına açan Mursi’ye gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla Sisi askeri darbesi Mısır üzerinden İsrail’in güvenliğini ve yıllardır Filistin halkına karşı sürdürdüğü savaş politikalarını tahkim etmek amacıyla yapılmıştır.” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından bir süre Mısır’daki darbeyi slogan atarak protesto eden grup üyeleri, taşıdıkları dövizleri elçilik binasının demirlerine astı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: