Mısır Çarşısı Davasında Üçüncü Kez Karar Verilecek

Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili davada mahkeme, üçüncü kez hüküm açıklayacak. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki...

Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili davada mahkeme, üçüncü kez hüküm açıklayacak.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya hükmün açıklanması için ara verildi. Aradan önce mahkeme, avukatların ‘direnmeden vazgeçilmesi’ kararından dönülmesi talebini reddettiklerini açıklamıştı. Mahkeme sanık avukatlarına davanın esasına ilişkin savunma yapmaları için söz verdi. Selek’in avukatı Bahri Belen, “Bize göre müvekkilimiz yönünden mahkeme daha önce verilen direnme kararıyla birlikte sonuçlanmıştır. Savunma yapmamızı gerektirecek usuli bir süreç ve yargılama aşaması bulunmamaktadır. Bu nedenle esasa ilişkin bir savunma yapmamız söz konusu değildir. Direnme kararından sonra mahkeme işten el çekmiş durumdadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Başka suçtan tutuklu sanık Maşallah Yağan ise savunmasını Kürtçe yapmak istediğini belirterek, “Ben sizi anlamıyorum, siz beni anlamıyorsunuz. Kürtçe savunma yapmama izin verirseniz savunmamı yapabilirim.” diye konuştu.

Mahkeme, Kürtçe savunma talebini reddederek salonda bulunanlara son sözlerini sordu. Pınar Selek’in avukatı Bahri Belen, son sözünde, “Biz son sözümüzü söylemiştik. Aslında mahkeme de söylemişti. Bu aşamada ayrıca son söz söylemek için usuli bir imkan yoktur.” dedi. Maşallah Yağan da, savunmasını Kürtçe yapmak istediğini yineledi. Mahkeme, hükmünü açıklamak için duruşmaya ara verdi.

Davada, daha önce iki kez karar verilmiş ve kararlar Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: