Mısır çarşısında 35 bin kişiye aşure dağıtıldı

Tarihi Mısır çarşısında geleneksel aşure dağıtımı yapıldı. Bir kuru yemiş firması tarafından kazanlarda pişirilen aşure...

Tarihi Mısır çarşısında geleneksel aşure dağıtımı yapıldı. Bir kuru yemiş firması tarafından kazanlarda pişirilen aşure Mısır çarşısını ziyaret eden ve alış veriş yapan vatandaşlara ve turistlere dağıtıldı. Sabah saatlerinde başlanan aşure dağıtımda yaklaşık 35 bin kişiye aşure ikram edildi.
Muharrem ayı, Kerbela hadisesi yanında tarihte birçok önemli olaya da sahne olmuş. Nuh peygamber ve ona inananların tufandan kurtulduktan sonra elde kalan yiyeceklerle pişirdiklerine inanılan aşure her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok noktada vatandaşlara ikram edildi. Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı'nda da geleneksel hale gelen aşure dağımı bu yılda tekrarlandı. Kazanlarda pişirilen aşure, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiye ikram edildi. Çarşıda faaliyet gösteren bir kuruyemiş firmasının hazırladığı aşureden yiyenler, tadının çok güzel olduğunu belirterek yapanlarının hayrının kabul olmasını diledi. Dağıtılan aşureden yiyenler bir kase daha almak için tekrar sıraya girdi.
Firma sahibi Murat Palancı, ne kadar masrafları olduğu ile ilgili hayrın masrafı hesaplanmaz, bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar aşurenin tadını çok beğeniyorlar. Turistlerden de olumlu tepkiler alıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz