Mısır Heyeti, Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA (A.A) - Mısır'dan gelen, aralarında milletvekili, insan hakları savunucusu ve akademisyenlerin de olduğu heyet, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Suriyelilerin barındığı

ŞANLIURFA (A.A) - Mısır'dan gelen, aralarında milletvekili, insan hakları savunucusu ve akademisyenlerin de olduğu heyet, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin (ARAPDER) daveti üzerine kente gelen 14 kişilik heyet, dernek yetkilileriyle Harran Konaklama Tesisine gitti. Burada Kaymakam Selami Yazıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından karşılanan heyettekilere, AFAD yetkililerince kamptaki çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konteyner kenti dolaşan konuk heyet, burada kalan bazı aileleri ziyaret edip, çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundu.

ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, heyettekilerin, sığınmacılara en iyi imkanları sunan kampların Türkiye'de olduğunu söylediğini aktardı.

Heyet üyelerine konteyner kent hakkında bilgi verildiğini ifade eden Kırboğa, "Mısır heyeti, sığınmacılara tesiste sunulan imkanlardan etkilendi. Mısır'da ya da başka bir ülkede böyle bir kampın olmadığını belirttiler. Heyettekilere göre sığınmacılara en iyi imkanları sunan kamplar Türkiye'de. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti'ne, AFAD yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler" dedi.

Heyet adına açıklama yapan İskenderiye Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Ahmed Found Anwar da Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyelilerin durumunu görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Buradaki izlenimlerini Mısır Parlamentosu'na aktaracaklarını belirten Anwar, "Kamplarda kalan Suriyelilerin iyi şartlarda olduğunu gördük. Mısır'daki cemiyetler olarak Türkiye Cumhuriyetine şükranlarımızı sunuyoruz. Suriyelilere çok iyi bakıyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Heyet, daha sonra Harran ilçesine geçerek buradaki tarihi ve turistik mekanları gezdi

Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz