Mısır Müftüsü Cuma: İslam fakirliği zekat ile çözdü

Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, İslam'ın fakirliği zekat ile çözdüğünü söyledi. Cuma, Gaziantep'te düzenlenen...

Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, İslam'ın fakirliği zekat ile çözdüğünü söyledi.

Cuma, Gaziantep'te düzenlenen 'Sosyal Problemlere Peygamber Yolu'ndan Çözümler' konulu sempozyumda konuştu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hayatında Allah'a iman edenler için büyük örnekler olduğunu ifade eden Cuma, "Peygamberin size verdiği her şeyi alın, onun yasakladığı her şeyden vazgeçin." ifadelerini kullandı. Sünnet-i seniyyenin yüzde 95’inin akide ile ilgili ahlaktan bahsettiğini hatırlatan Cuma, "Bu da peygamberimizin yöntemini bize göstermektedir. Bizler bugün sosyal problemleri çözmek istiyorsak, Muhammedi metodu örnek almak istiyorsak, en başta ona tabi olmamız ve problemleri ona götürmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Bugün bir takım sıkıntıların İslam'a müracaat edilmediğinden kaynaklandığını vurgulayan Cuma, "Sağlıkla, fakirlikle ilgili, ailevi sorunlarımız ile ilgili, kadına karşı şiddet ile ilgili sıkıntılar var. Çocuklarla ilgili tutumumuzda sorunlarımız var. Sosyal ilişkilerle, çevre ile ilgili sorunlarımız var. Bunun sosyal geri dönüşümü var. Bir çok sıkıntılarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla Efendimizin sünnetine başvurmamız gerekiyor ve kendimizi değiştirmeye çalışmamız gerekiyor. Çünkü Allah, 'Bir kavim kendisini değiştirmedikçe, Allah da onu değiştirmez.' diyor." diye konuştu.

İslam'ın fakirliği zekatla çözdüğünü anlatan Cuma, "Yardım almayı, kabul etmeyi, savaşmayı göze alan bir dinimiz var. Büyük insanlık değerleri burada meydana geliyor. Zekat ekonomiyi canladıracak, fakire, zengine ve geleceğe fayda sağlayacaktır. Kadın meselesine baktığımız zaman sosyal bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Efendimiz, kadınların erkeklerin yarısı olduğunu söylüyor. Efendimiz'e gelip erkeği şikayet edenler vardı. Kadınlar İslam öğretileriyle yeni tanışıyorlardı. Hadislerin arkasını önünü kesip öyle veriyor. Kur’an’da 'Namaza yaklaşmayın' deniliyor. Devamında 'Sarhoş iseniz' var. Ancak bunu kesip veriyorlar." dedi.

Reklam
Reklam

Hz. Muhammed (s.a.v.)'in gölgesinde sireti sosyal bir metot uygulanması gerektiğini kaydeden Cuma, "40 yıldır olanların nedenlerine baktığımızda, eğitimdeki eksiklikleri görüyoruz. Karanlık ve dinsizliklere karşı hızlı adım atmamız gerekiyor. Bunların dinden uzak kalmalarının nedeni dinin şiddet üzerinden takdim edilmesidir. Bugün bir akım dinin şiddet olduğunu yayıyor. Bu da büyük bir sıkıntıdır." görüşünü dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: