Mısır Ve Suriye'deki Katliama Tepki Gösterileri

MANİSA (AA) - Manisa'da, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla "Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş" mitingi yapıldı.

Manisa'da, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla "Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş" mitingi yapıldı. Manolya Meydanı'nda, "Mazluma selam, direnişe devam", "Mısır Halkı Zalime Boyun Eğme", yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Mısır ve Suriye'de insanların katledildiğini, bu duruma sessiz kalmayacaklarını söyledi. Yaşanan vahşete sessiz kalanların bulunduğunu belirten Sofuoğlu, şöyle konuştu: "Birleşmiş Milletler ya susuyor ya da konuştuğu işe yaramıyor. Bu yapısıyla da ancak Kirleşmiş Milletler olarak iş görüyor. Avrupa Birliği seyrediyor ve 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyor. Çözüm İslam ülkelerinin bilimde, eğitimde, ekonomide, siyasette, kültürde, dış politikada ortaklaşması, ortak çalışması, paydaş olmasıdır. Farklı din, inanç, kültürlerden de olsa insana ve insan haklarına önem verenlerle paydaşlıktır. Buradan yükselen ses Batı'nın tüm sahte değerlerinin yıkılışıdır. Tüm İslam aleminin uyanışıdır." Mısırlı Muhanned Mecdi ise ülkesinde her gün onlarca kişinin öldürüldüğünü vurgulayarak, "Ben sizin aranızda emniyetteyim beni kucakladınız ama ailem, sevdiklerim ve kardeşlerimin şu anda neler çektiğini bilmiyorum. Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var" dedi. Manisa'daki mitinglerin 2 gün daha süreceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: