Mısır Ve Suriye'deki Katliamlara Tepkiler

İZMİR (AA) - Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Şam'daki kimyasal silah saldırısı, cuma namazı sonrasında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.

İZMİR - Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Şam'daki kimyasal silah saldırısı, cuma namazı sonrasında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar tarafından protesto edildi. Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi önünde "Suriye ve Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu"nun organize ettiği gösterilere çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri katıldı. Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan protestoda, katılımcılar Muhammed Mursi ve gösterilerde ölen İhvan Hareketi Lideri Muhammed el Biltaci'nin kızı Esma'nın posterleri ile Rabia işaretli pankartlar taşındı. "Mısır'da darbenin karşısında, müslüman kardeşlerin yayındayız", "Tutuklanan senin baban, ölen senin çocuğun, ağlayan senin annen sen sessizsin", "Darbeci, katliamcı zalimlerin karşısında müslüman kardeşlerimizin yanındayız" parkatlarının taşındığı gösteride, "İzmir'den Mısır'a direnişe bin selam", "Katil Esed, Suriye'den defol" gibi sloganlar atıldı. İhvan Hareketi Lideri Muhammed el Biltaci'nin kızı Esma'ya yazdığı mektubun da okunduğu gösterilerde, Suriye ve Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını Muhammed Furkan Akdeniz okudu. Suriye ve Mısır direnişlerinin kardeş olduğunu belirten Akdeniz, Suriye'de 2,5 yıldır süren direnişte binlerce kişinin katledildiğini, son olarak kimyasal silahla çoğu çocuk olmak üzere bin 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Akdeniz, "Gelişmeler gösteriyor ki Suriye ve Mısır direnişleri kardeştir. Bir yerde zalimleri, bir yerde Müslümanları desteklemek abesle iştigaldir, aldatmadır. Ne İran'ın bölgesel çıkarları ne de Arap şeyhlerinin, krallarının ve sultanlarının kendi iktidarlarını koruma refleksleri zalim, katil ve darbeci diktatörlerin yanında yer almalarını meşru kılmaz" dedi. Basın açıklaması sırasında Mısır ve Suriye hükümetleri aleyhine sloganlar atan grup, katliamlarda ölenler için okunan duanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: