Mısır Ve Suriye'deki Katliamlara Tepkiler

EDİRNE (AA) - Selimiye Camisi meydanında toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etti.

EDİRNE - Selimiye Camisi meydanında toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etti. "Mazlumlara Destek Platformu" adı altında bir araya gelen gruptakiler, Türkiye, Mısır ve Suriye bayrakları, Rabia işaretinin logosunun bulunduğu afişler ile "Şehit ve yetim çocuklara selam ve rahmet olsun", "Edirne'den direnişe bin selam" yazılı pankartlar taşıdı. Sık sık tekbir getiren grup, "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz" ve "Edirne'den Mursi'ye bin selam" sloganları attı. Edirne İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Rasim Özgün, grup adına yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde Müslüman kanı aktığını söyledi. Zalimlerin güçlerini ve yeni ürettikleri silahları Müslümanların üzerinde denediğini belirten Özgün, katliamların "Müslüman görünümlü zalim idareciler" aracılığıyla yapıldığını ifade etti. Gruptakiler, dua ettikten sonra slogan atarak dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: