Mısır'da 528 Kişinin Idama Mahkum Edilmesi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Rabia Platformu üyesi grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti.

Edirne'de, Rabia Platformu üyesi grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti. PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan grup, temsili darağacı kurdu. Edirne Rabia Platformu Basın Sözcüsü Cihat Veysel Aki, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Mısır'da usulsüz bir mahkemenin 528 kişiyi ölüme mahkum ettiğini söyledi. Mısır'ın dini kişiliği Başmüftü Allam'ın, kararı iade etmesi için 10 günü olduğunu anımsatan Aki, şöyle konuştu: "Önde gelen dini liderler hali hazırda yargı kararını kınadı. Onların oylarıyla seçilen ilk müftü olan Allam'ın da toplumun meşru manevi lideri olma görevi var. Dünyanın tüm dinlerden insanlar olarak af çıkarılması ve verilen bu barbarca kararın engellenmesi talebiyle küresel bir çağrı oluşturuyoruz. Bu dava tam bir politik şovdur. Askeri rejim, muhalefeti ortadan kaldırmak için idam cezasını bir araç olarak kullanıyor. Eğer dünya sesini yükseltmezse, Mısır ve dünya için bu mesele çok tehlikeleri sonuçlar doğuracak." Aki, şiddet döngüsünü durdurmak ve hayatları kurtarmak için imza kampanyası başlattıklarını, toplanan imzaları Mısır'ın dini liderine göndereceklerini belirtti. Aki, atılan her imzanın 528 darağacına inen balta olacağını vurguladı. Gruptakiler, açıklamanın ardından, idamların durdurulması için vatandaştan imza topladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: