Mısır'da 528 Kişinin Idama Mahkum Edilmesi

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto amacıyla imza kampanyası başlattı.

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto amacıyla imza kampanyası başlattı. Gençlik Kolları üyeleri, Orhangazi Parkı'nda açtıkları stantta vatandaşlardan Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto için imza topladı. Kampanyaya katılanlara, "Rabia" işareti bulunan fularlar dağıtıldı. AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Sait Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da büyük bir trajedi yaşandığını söyledi. Darbe rejimi tarafından alınan idam kararlarının hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını vurgulayan Adiloğlu, şöyle konuştu: "Tamamen bir tiyatro gösterisi, dakikada 26 kişinin idam kararının alındığı bir tiyatro gösterisidir. Tabii bu kararla ilgili 9 ay önce darbe yönetimine destek veren tüm rejimler ve sivil toplum kuruluşları sorumludur. Burada Batı dünyası da büyük bir imtihandan geçiyor. 2-3 kişinin ölümünde, katledilmesinde ayağa kalkan Avrupa ve Batı dünyasının buna da tepki koymasını bekliyoruz. Bizler de AK Parti Gençlik Kolları olarak tüm ilçelerimizde, illerimizde imza kampanyası başlattık ve buna tüm halkımızın destek vermesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: