Mısır'da 528 Kişinin Idama Mahkum Edilmesi

 AK Parti Malatya Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

AK Parti Malatya Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti. Soykan Parkı'nda bir araya gelen üyeler, ellerinde taşıdıkları "seninleyiz" yazılı dövizlerle Mısır'da idama mahkum edilenlere destek verdiler. Grup adına konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Murat Berktaş, Mısır'da idama mahkum edilen 528 kişinin yalnız olmadığını göstermek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Berktaş, Türkiye'nin Suriye'de, Afganistan'da, Irak'ta ve Doğu Türkistan'daki zulme sessiz kalmadığı gibi bugün de Mısır'da yaşanan bu vahşeti tüm dünyaya haykıracağını belirterek, "Ali İmran Suresi'ndeki 'Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın, dağılıp ayrılmayın' emrini yerine getirmek için toplanmış bulunmaktayız. Bunun bir başlangıç olmasını, İslam alemini birleştirerek bir zulme karşı gelmesini istiyoruz" diye konuştu. İdama mahkum edilenlere destek için imza kampanyası başlattıklarına dikkati çeken Berktaş, bu imzaları Mısır Müftülüğüne göndereceklerini kaydetti. Konuşmanın ardından vatandaşlar, açılan stantta imza kampanyasına destek oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: