Mısır'da 528 Kişinin Idama Mahkum Edilmesi

Adana'da "Genç İmam Hatipliler" adlı grup üyeleri, temsili kefen giyerek Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Adana'da "Genç İmam Hatipliler" adlı grup üyeleri, temsili kefen giyerek Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti. İnönü Parkı'nda toplanan grup üyeleri, sloganlar atıp temsili kefenler giyerek idam kararlarına tepki gösterdi. Gruptakilerden bazıları Kur'an-ı Kerim ve şiir okudu. Grup adına açıklama yapan Ravza Muhacir, Mısır'da askeri darbeye karşı direnenlerin önce hapsedildiğini, şimdi de sahte mahkemelerle idam edilmek istendiğini belirtti. Ülkede saldırılar sonucu binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Muhacir, şunları söyledi: "Batılı sömürgeci ülkeler ve koltuklarını kaybetmekten korkan bölgedeki işbirlikçi diktatörler el ele vererek Mısır halkının umudu olan Mursi ve Mısır'ın özgür insanlarını cezalandırmaya karar verdiler. Namazla ve oruçla meydanda direnen Müslümanlara karşı saldırılar sonucunda 2 bin 500'ü aşkın kişi şehit oldu. Bütün dünyanın gözleri önünde adeta bir halkı, halkın temsilcilerini katlettiler. Sözde insan hakları savunucuları, demokratlar, özgürlükçüler sadece seyrettiler." Grup, basın açıklamasının ardından parktan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: