Mısır'da 528 Kişinin Idama Mahkum Edilmesi

 Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti.

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti. Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi'nin organizesinde Akpınar Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, Mısır'da 528 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki amacıyla temsili darağacı kurdu. Darbe karşıtı sloganlar atan gruptaki kişilerden bazıları, temsili olarak kefen giydi. Grup adına konuşan MTTB Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin, idam kararlarının hukuka aykırı olduğunu belirtti. Mısır'da yaşanan acıları yüreklerinde hissettiklerini dile getiren Balin, şunları söyledi: "Malatya'daki sivil toplum kuruluşları olarak Mısır'da verilen bu adaletsiz hükmü lanetliyoruz. Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara karşı olan bu zulümleri lanetliyoruz. Mısır'da verilen bu adaletsiz hüküm ortadan kalkıncaya kadar Müslümanların takipçisi olması gerektiğini buradan haykırıyoruz. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyanın her yerinde bu zulme sessiz kalınmaması gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz." Grup, dua okunmasının ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: