Mısır'da Darbe Karşıtlarına Müdahale

 Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehmet Turcan, Mısır'da darbe karşıtlarına müdahaleyi kınadıklarını belirterek, muasır dünyanın bulunduğu konumu gözden geçirmesini istedi.

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehmet Turcan, Mısır'da darbe karşıtlarına müdahaleyi kınadıklarını belirterek, muasır dünyanın bulunduğu konumu gözden geçirmesini istedi. Turcan, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da sivil göstericilere yapılan müdahale sonucu yüzlerce ölü ve binlerce yaralı olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti. Bunu yapanların olup bitenlere sessiz kalan dünyadan cesaret aldıklarını kaydeden Turcan, dünyanın hiçbir yerinde sivil eylemlere bu şekilde müdahale edilemeyeceğini ve bu durumun uluslararası bir çok sözleşmeye aykırı olduğunu ifade etti. Mısır'da ve Suriye'de yaşanan olayların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin işlevsizliğini ve tutarsızlığını bir daha gösterdiğini belirten Turcan, "Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği olarak, Mısır'da yaşanan olayları kınıyor, muasır dünyanın bulunduğu konumu gözden geçirmesini istiyoruz. Bütün temennimiz Mısır halkının yaşadığı bu acıların son bulması, demokrasiye geçmeleri ve ülke halkının kendi iradesiyle yönetilmesidir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: