Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen Idam Cezaları

Konya'da sivil toplum kuruluşları ve İHH-AYDER üyelerince, Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto edildi.

Konya'da sivil toplum kuruluşları ve İHH-AYDER üyelerince, Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto edildi. Kültürpark'ta toplanan grup adına konuşan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, bugün olduğu gibi yine zalimlerin, zorbaların zulmüne son verilmesi için bir araya gelineceğini söyledi. Mısır'ın tarihinin derinlerinde kalan artıkların harekete geçerek Mısır halkının iradesini ters yüz edebilmek ve meşru yönetimi yıkmak için zorbalıklar yaptığını dile getiren Selvi, Mısır halkının bu oldubittiye razı olmadığını, alanlara toplanarak "Mısır bizimdir, Mısır halkınındır ve Mısır halkının dediği olacaktır" dediğini ifade etti. Alanlara toplanan milyonlarca insanın, şiddete başvurmadan meşru yollarla haklarını savunduğunu dile getiren Selvi, kendilerinin de herkese, eğer bu zorbalığa mani olunmazsa dünyanın zalim ve hainlerin hegemonyasına terk edilmiş olacağı uyarısında bulunduklarını vurguladı. Darbecilerin Batılı güçler tarafından cesaretlendirilerek Mısır'da konuyu bu kez de yargı süreçlerine taşıdıklarını aktaran Selvi, şunları kaydetti: "Ortalıkta hukuk falan yok. Kanunlar kullanılmak suretiyle katliam bu kez de hukuk yoluyla gerçekleştirilmek isteniyor. Bunun için de 529 kardeşimiz ve şimdi de 683 kardeşimizle ilgili idam cezası verdiler. Bunlar daha da devam edecek. Çünkü bunlar katil, bunlar öldürmekten başka bir şey bilmezler. Bunların anne babaları yanlarında olan İsrail'dir. İnsan hakları savunuculuğu yapma iddiasında bulunanlar neredesiniz? Hani siz: 'Ne kadar suçlu olursa olsun, bir insanın idamını biz istemeyiz, idam cezası kaldırılsın' demiyor muydunuz? Mısır'da yüzlerce insan idama mahkum edilmiş, bir açıklama da mı yapamazsınız, hiçbir ses veremez misiniz? Ama veremiyorlar. Türkiye'deki bütün sivil toplum örgütleri ülke genelinde, dünyanın başka yerinde olanlar da bulunduğu yerde, en yüksek sesle Mısır'daki bu idam kararlarını telin etmelidir. Bunun için herkesi göreve çağırıyoruz." Açıklamanın ardından alana toplananlar Rabia işareti yaparak, sloganlar attı. Daha sonra, grup alandan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: