Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen Idam Cezaları

İZMİR (AA) - İzmir'de Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi üyeleri, Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto etti.

İZMİR - İzmir'de Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi üyeleri, Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto etti. Cuma namazı sonrası Konak Meydanı'ndaki Tarihi Yalı Camisi önünde toplanan grup, Mısır'ın seçilmiş son cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerini açtı, Rabia işareti yaparak slogan attı. Grup adına açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Cemil Genç, Mısır halkının son bir yıldır acılar çektiğini, büyük bir imtihandan geçtiğini dile getirdi. Darbe sonrasında haklarını barışçıl gösteri yaparak arayan kişilerine üzerine ateş açıldığını, binlerce masum insanın katledildiğini ifade eden Genç, zindanlara atılan bir çok kişi hakkında ise idam kararları verildiğini kaydetti. Genç, şöyle konuştu: "Fikri, düşüncesi ne olursa olsun bugün bu mazlumlara sahip çıkmak zorundayız. Hz. Musa'nın Firavun'a karşı verdiği mücadele neyse bugün Mısır'da verilen mücadele odur. Hz. İbrahim'in Nemrut'a karşı verdiği mücadele neyse bugün Mısır'daki mücadele odur. Biz kimin yananda yer alacağız onu belirlemeliyiz. Mısır halkının yanında yer almayan batılı ülkelerin modernizm, demokrasi, hümanizm gibi ne kadar süslü sözü varsa bunların kendi çirkin yüzlerini kapatmak için kullandıkları bir maske olduğu apaçık ortaya çıktı." Cemiyet üyesi Hacı Şani de Mısır mahkemelerinde verilen idam kararlarının vicdanları yaralayan kararlar olduğunu, bu kararlara herkesin tepki vermesi gerektiğini ifade etti. Mısır halkı için dua eden grup, daha sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: