Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katiam

MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mısır’da yaşanan katliamı Mersin iş dünyası olarak lanetlediklerini bildirdi. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mısır’da yaşanan katliamı Mersin iş dünyası olarak lanetlediklerini bildirdi. Aşut, Mısır'da yaşanan üzüntü verici acı olaylara, insanlığı utandıran katliama seyirci kalınmaması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Demokrasi için mücadele eden sivillerin öldürülmesine sessiz kalmanın bu cinayetleri onaylamak anlamına geldiğini belirten Aşut, şunları kaydetti: "Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu katliama Türkiye dışında tüm ülkelerin, uluslararası ve uluslar üstü tüm örgütlerin sessiz ve duyarsız kalmasını insani değerler adına kabul edilemez buluyoruz. Masum insanları, özgürlükleri adına sesini duyurmak isteyen sivilleri, orantısız bir devlet gücü ile acımasızca katleden bu zihniyeti kınıyoruz. Söz konusu bir insanın hayatı olduğunda, etnik, siyasi ve dinsel aidiyetlerin ve farklılıkların önemini yitirdiğine inanıyoruz. Bunlar adına yapılan her zulmü insanlık dışı kabul ediyoruz. Mersin iş dünyası olarak Mısır ile ciddi ekonomik bağlantılarımız olmasına rağmen, en kutsal şey olarak gördüğümüz insan yaşamını hiçe sayan bu olayların acısı ve üzüntüsü bizler için ekonomik her türlü kazanımın üzerindedir. Mersin iş dünyası acılardan prim yapan ve fırsatlar arayan bir camia değildir. Bizim için önce insan, sonra ekonomi gelir. Bu anlamda, Mısır'da yaşanan cinayetleri Mersin iş dünyası adına lanetliyor, vefat edenlere Allah'an rahmet diliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: